Cassola de lluç amb cargols

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per coure els cargols:
  • aigua freda
  • 8 fulles de llorer
  • 1 ceba amb 8 claus d'olor
  • farigola
  • pebre negre
  • sal
  • 2 kg de cargols bovers
  • Cassola de lluç amb cargols
  • ( per a 2 persones )
  • 2 troncs de lluç (200 g)
  • 1 kg de cargols
  • 6 pebrots de Padrón
  • 4 espàrrecs verds
  • 1 tall de celerí
  • 80 g de tirabecs
  • fulles de créixens
  • 1/2 l del brou de coure els cargols

PREPARACIÓ

1. Comencem netejant els cargols, passant-los per 4 bols, l'un darrere l'altre, amb aigua freda.

2.Un cop tenim nets els cargols, fem el brou: posem aigua freda en un cassó, fulles de llorer, una ceba amb claus d'olor incrustats, farigola, uns grans de pebre i una mica de sal. Traiem els cargols de l'aigua freda i els posem al cassó. Ho fem bullir tot amb el foc ben baixet, durant una hora aproximadament.

3.A continuació separem el líquid de cocció dels cargols. Reservem els cargols i escalfem aquest brou en un cassó.

4.Tallem els pebrots, els espàrrecs verds, el celerí i els tirabecs molt petits. Posem una cassola al foc amb un rajolinet d'oli i hi posem el pebrot en primer lloc. Després hi afegim els espàrrecs, una mica de sal i, al final, el celerí.

5.Mentrestant salpebrem els talls de lluç.

6.Ara afegim els tirabecs a la cassola i, a continuació, hi posem els cargols que ja tenim ben nets perquè agafin tot el sabor de les verdures. Mullem la cassola amb una mica del suc de coure els cargols i, finalment, hi posem el peix.