Cassola de galtes de vedella
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Cassola de galtes de vedella
- 2 galtes de vedella
- Per al brou:
- 200 g capipota bullit
- 2 fulles de llorer
- ceba
- porro d'olor
- pastanaga
- tomàquet
- 250 cl cervesa negra
- Per al guarniment:
- 3 préssecs madurs
- Per a la picada:
- 1/2 cullerada de farina de ceps
- 6 ametlles torrades
- 8 avellanes torrades
PREPARACIÓ
1. En una cassola calenta amb una mica d'oli, hi posem el capipota i la ceba a foc fort. Quan la ceba comenci a daurar-se i el capipota a enganxar-se a la paella, baixem el foc i hi afegim el porro.
2. Ara hi afegim a la cassola les fulles de llorer.
3. Preparem les galtes comprimint una mica la carn i embolicant cada galta amb un cordill, formant una quadrícula. Així evitarem que no es desfaci.
4. Afegim a la cassola que tenim al foc la pastanaga. Quan comencin a estar cuites les verdures, hi posem el tomàquet hi ho deixem fer uns quatre minutets més.
5. Salpebrem les galtes. En una altra paella, hi afegim un rajolinet d'oli i quan estigui calenta hi marcarem les galtes uns dos minutets per cada banda, perquè quedin daurades.
6. Una vegada tenim fet el tomàquet, hi aboquem la cervesa a la cassola.
7. Fiquem les galtes en la cassola i hi afegim aigua calenta sense que arribi a cobrir les galtes. .
8. Deixem la cassola al forn, a uns 120-180 Cº, durant dues hores.
9. Traiem la cassola del foc i comprovem que la carn sigui cuita i tendra.
10. Retirem la carn, col·lem les verdures i posem la carn i el líquid resultant a escalfar en una cassola.
11. Fem una picada amb les ametlles i les avellanes. L'hi afegim a la cassola.
12. Preparem ara el guarniment: pelem i tallem el préssec, i el daurem en una paella amb un rajolí d'oli, a foc viu.
13. Afegim farina de ceps a la cassola on tenim les galtes, i deixem que la picada i la farina acabin de lligar la salsa.
14. Emplatem les galtes amb la seva salsa, i ho guarnim amb uns trossets de préssecs.
2. Ara hi afegim a la cassola les fulles de llorer.
3. Preparem les galtes comprimint una mica la carn i embolicant cada galta amb un cordill, formant una quadrícula. Així evitarem que no es desfaci.
4. Afegim a la cassola que tenim al foc la pastanaga. Quan comencin a estar cuites les verdures, hi posem el tomàquet hi ho deixem fer uns quatre minutets més.
5. Salpebrem les galtes. En una altra paella, hi afegim un rajolinet d'oli i quan estigui calenta hi marcarem les galtes uns dos minutets per cada banda, perquè quedin daurades.
6. Una vegada tenim fet el tomàquet, hi aboquem la cervesa a la cassola.
7. Fiquem les galtes en la cassola i hi afegim aigua calenta sense que arribi a cobrir les galtes. .
8. Deixem la cassola al forn, a uns 120-180 Cº, durant dues hores.
9. Traiem la cassola del foc i comprovem que la carn sigui cuita i tendra.
10. Retirem la carn, col·lem les verdures i posem la carn i el líquid resultant a escalfar en una cassola.
11. Fem una picada amb les ametlles i les avellanes. L'hi afegim a la cassola.
12. Preparem ara el guarniment: pelem i tallem el préssec, i el daurem en una paella amb un rajolí d'oli, a foc viu.
13. Afegim farina de ceps a la cassola on tenim les galtes, i deixem que la picada i la farina acabin de lligar la salsa.
14. Emplatem les galtes amb la seva salsa, i ho guarnim amb uns trossets de préssecs.