Cassola de galtes de vedella

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Cassola de galtes de vedella
  • 2 galtes de vedella
  • Per al brou:
  • 200 g capipota bullit
  • 2 fulles de llorer
  • ceba
  • porro d'olor
  • pastanaga
  • tomàquet
  • 250 cl cervesa negra
  • Per al guarniment:
  • 3 préssecs madurs
  • Per a la picada:
  • 1/2 cullerada de farina de ceps
  • 6 ametlles torrades
  • 8 avellanes torrades

PREPARACIÓ

1. En una cassola calenta amb una mica d'oli, hi posem el capipota i la ceba a foc fort. Quan la ceba comenci a daurar-se i el capipota a enganxar-se a la paella, baixem el foc i hi afegim el porro.

2. Ara hi afegim a la cassola les fulles de llorer.

3. Preparem les galtes comprimint una mica la carn i embolicant cada galta amb un cordill, formant una quadrícula. Així evitarem que no es desfaci.

4. Afegim a la cassola que tenim al foc la pastanaga. Quan comencin a estar cuites les verdures, hi posem el tomàquet hi ho deixem fer uns quatre minutets més.

5. Salpebrem les galtes. En una altra paella, hi afegim un rajolinet d'oli i quan estigui calenta hi marcarem les galtes uns dos minutets per cada banda, perquè quedin daurades.

6. Una vegada tenim fet el tomàquet, hi aboquem la cervesa a la cassola.

7. Fiquem les galtes en la cassola i hi afegim aigua calenta sense que arribi a cobrir les galtes. .

8. Deixem la cassola al forn, a uns 120-180 Cº, durant dues hores.

9. Traiem la cassola del foc i comprovem que la carn sigui cuita i tendra.

10. Retirem la carn, col·lem les verdures i posem la carn i el líquid resultant a escalfar en una cassola.

11. Fem una picada amb les ametlles i les avellanes. L'hi afegim a la cassola.

12. Preparem ara el guarniment: pelem i tallem el préssec, i el daurem en una paella amb un rajolí d'oli, a foc viu.

13. Afegim farina de ceps a la cassola on tenim les galtes, i deixem que la picada i la farina acabin de lligar la salsa.

14. Emplatem les galtes amb la seva salsa, i ho guarnim amb uns trossets de préssecs.