Cassola de carxofes i pèsols

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Adela Mateu (mestressa de casa d'Altafulla)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 8 carxofes
  • unes gotes de llimona
  • 4 ous
  • 1/2 l de brou de verdures
  • 150 g de pèsols desgranats
  • 2 patates mitjanes
  • 1 ceba mitjana
  • 1 cullerada de mel
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • oli, sal i pebre negre
  • mig got de vi blanc
  • llorer
  • Per a la picada:
  • 12 ametlles torrades
  • 4 alls
  • 3 llesques de pa fregit
  • 2 tomàquets madurs mitjans
  • pebre negre i pebre vermell
  • Per decorar:
  • flors de romaní

PREPARACIÓ

Per començar, bulliu els ous, a partir d'aigua freda. Quan estiguin cuits, retireu-los del foc, deixeu-los refredar, peleu-los, talleu-los per la meitat i reserveu-los.

A continuació, en una cassola amb oli sofregiu la ceba tallada en juliana. Quan s'hagi estovat, afegiu-hi les patates, prèviament pelades i esqueixades, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt.

Seguidament, netegeu les carxofes fins al cor, talleu-les per la meitat i poseu-les en un bol amb el suc de la llimona i aigua per evitar l'oxidació. Quan les patates estiguin cuites, afegiu les carxofes, els pèsols i el vi blanc a la cassola i deixeu-ho coure tot junt.

Per fer la picada, fregiu una mica de pa, peleu els tomàquets, poseu en un got de pímer les ametlles torrades, els alls crus, els tomàquets, el pa fregit, el pebre negre i el pebre vermell i passeu-ho tot per la batedora.

Tot seguit, poseu la picada i el brou de verdures a la cassola, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure durant 12 minuts. Passat aquest temps, afegiu-hi el pebre vermell, un parell de fulles de llorer i la mel i deixeu-ho coure una mica més. Finalment, poseu-hi els ous i retireu-ho del foc.

I ja per acabar, emplateu els pèsols amb carxofes i guarniu el plat amb unes floretes de romaní.