Casadielles

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pastisseria Canal, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de pasta de full
  • 150 g nous i 150 g sucre
  • 1 culleradeta d'anís
  • 1 culleradeta d'aigua
  • 1 ou per pintar
  • farina
  • oli d'oliva
  • sucre de llustre

PREPARACIÓ

Primer de tot, tritureu les nous amb la batedora (no han de quedar gaire fines) i després poseu-les en un bol juntament amb el sucre.
Barregeu-ho bé amb les mans perquè us serà més fàcil. Sense deixar de remenar-ho, tireu-hi l'anís (o un altre tipus de licor) i una miqueta d'aigua. Un cop n'obtingueu la consistència desitjada, comenceu a fer les croquetes. Quan tingueu la pasta de full ben estirada amb l'ajuda del corró, talleu-la a quadradets i pinteu una de les meitats amb l'ou batut (servirà perquè la pasta quedi ben segellada). Poseu-hi les croquetes a sobre i emboliqueu-les. Amb una forquilla segelleu les puntes. Es recomana que abans de fregir-ho ho deixeu reposar (pot ser d'un dia per l'altre). Un cop fregides, reserveu-les sobre un full de paper absorbent i ja les podreu servir. Espolseu-hi sucre llustre pel damunt.