Carxofes farcides de marisc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hostal de la Plaça
INGREDIENTS
- 12 carxofes mitjanes
- 1 llimona
- 1 cullerada de farina
- aigua i sal
- formatge ratllat
- Per al farcit:
- 2 cebes
- 200 g de cues de gambes
- 100 g de rap
- 200 g de xampinyons
- 1 got de crema de llet
- 100 g de mantega
- 1/2 copa de brandi
- farina
- sal, pebre
- Per a la salsa:
- 100 g de mantega
- 30 g de farina
- 1 l de fumet de peix
PREPARACIÓ
D'entrada, bulliu les carxofes (tallades per la part de dalt) amb aigua abundant, el suc d'una llimona i una cullerada de farina dissolta perquè no es tornin negres.
Un cop bullides, buideu-ne l'interior amb una cullera.
Per fer el farcit, desfeu la mantega en una paella, i daureu-hi lleugerament la ceba picada. Tot seguit, afegiu-hi els xampinyons laminats, i una mica després, el rap tallat a daus i les cues de gambes pelades. Salpebreu-ho i deixeu-ho daurar durant uns 10 minuts. Passats aquests minuts, flamegeu-ho amb una copa de brandi. Quan l'alcohol s'hagi evaporat, tireu-hi la crema de llet i deixeu-la reduir durant 10 minuts. I per acabar de fer el farcit, trinxeu-lo amb una batedora.
Per fer la salsa, desfeu la mantega i la farina en un cassó, aboqueu-hi el fumet de peix (fet amb els caps de les gambes i les espines del rap), poseu-hi sal i deixeu-ho al foc uns 5 minuts, remenant de tant en tant perquè s'espesseixi.
A continuació, poseu una mica de salsa en el fons del plat, colloqueu-hi les carxofes al damunt, i les cues de gamba pel voltant. Cobriu les carxofes amb salsa, escampeu-hi formatge ratllat pel damunt, i gratineu-les al forn durant 5 minuts. Ja per acabar, decoreu el plat amb cirerols (tomàquets mini).
Un cop bullides, buideu-ne l'interior amb una cullera.
Per fer el farcit, desfeu la mantega en una paella, i daureu-hi lleugerament la ceba picada. Tot seguit, afegiu-hi els xampinyons laminats, i una mica després, el rap tallat a daus i les cues de gambes pelades. Salpebreu-ho i deixeu-ho daurar durant uns 10 minuts. Passats aquests minuts, flamegeu-ho amb una copa de brandi. Quan l'alcohol s'hagi evaporat, tireu-hi la crema de llet i deixeu-la reduir durant 10 minuts. I per acabar de fer el farcit, trinxeu-lo amb una batedora.
Per fer la salsa, desfeu la mantega i la farina en un cassó, aboqueu-hi el fumet de peix (fet amb els caps de les gambes i les espines del rap), poseu-hi sal i deixeu-ho al foc uns 5 minuts, remenant de tant en tant perquè s'espesseixi.
A continuació, poseu una mica de salsa en el fons del plat, colloqueu-hi les carxofes al damunt, i les cues de gamba pel voltant. Cobriu les carxofes amb salsa, escampeu-hi formatge ratllat pel damunt, i gratineu-les al forn durant 5 minuts. Ja per acabar, decoreu el plat amb cirerols (tomàquets mini).