Carxofes farcides de ceps amb fetge d'ànec

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Esther Pagès
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Roca, Esponellà

INGREDIENTS

  • 12 carxofes
  • 2 cebes mitjanes
  • 400 g de ceps
  • 4 escalopes de fetge d'ànec fresc
  • 250 g de cebetes
  • 20 g de sucre
  • 50 g de mantega
  • Oli de gira-sol
  • 2 copes de cava
  • suc d'una llimona
  • sal i sal gruixuda

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu les carxofes, buideu-les per dins i escaldeu-les en un cassó amb aigua, suc de llimona i una mica de sal.
Per fer el farcit, sofregiu la ceba picada en una paella amb oli. Quan estigui rossa, poseu-hi els ceps picats, retifiqueu-ho de sal i salteu-ho. Després, farciu les carxofes amb la ceba i els ceps.

A continuació, poseu una mica de mantega en un cassó. Quan s'hagi desfet, afegiu-hi les cebetes, el sucre i el cava i deixeu-ho reduir.

Tot seguit, feu el fetge d'ànec en una paella ben calenta. Només volta i volta.

Finalment, poseu un tros de fetge d'ànec sobre cada carxofa farcida i deixeu-les coure al forn durant dos minuts a 180 graus. Emplateu les carxofes i guarniu-les amb una mica de sal Maldon.
Anar al contingut