Carxofes farcides amb botifarra de perol tofonada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Rué
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El toc de Gràcia, Barcelona
INGREDIENTS
- 12 carxofes mitjanes
- 3 botifarres de perol
- 1 gotet de suc de tòfona
- 1 got de nata líquida
- 1 culleradeta de farina
- 2 llimones
- 3/4 de l d'aigua mineral
- sal i pebre
- cibulet
PREPARACIÓ
Per començar, peleu les carxofes i buideu-ne el cor.
Seguidament, poseu-les en un cassó amb aigua mineral, suc de llimona, sal i farina, tot ben remenat, i deixeu-les bullir durant 5 minuts. Després, apagueu el foc i deixeu-les refredar al mateix cassó.
A continuació, poseu les botifarres al microones durant dos minuts. Tot seguit, traieu-ne la pell, poseu-les en un bol amb una mica del suc de tòfona i remeu-ho tot bé amb una forquilla.
Per fer la salsa de tòfona, poseu en un cassó la resta del suc de tòfona i la nata líquida i deixeu-ho reduir durant uns 3 minuts.
Finalment, farciu els cors de carxofa amb la botifarra i deixeu-los gratinar al forn durant 3 minuts.
I ja per acabar, emplateu els cors de carxofa, salseu-los amb la salsa de tòfona i guarniu el plat amb una mica de cibulet.
Seguidament, poseu-les en un cassó amb aigua mineral, suc de llimona, sal i farina, tot ben remenat, i deixeu-les bullir durant 5 minuts. Després, apagueu el foc i deixeu-les refredar al mateix cassó.
A continuació, poseu les botifarres al microones durant dos minuts. Tot seguit, traieu-ne la pell, poseu-les en un bol amb una mica del suc de tòfona i remeu-ho tot bé amb una forquilla.
Per fer la salsa de tòfona, poseu en un cassó la resta del suc de tòfona i la nata líquida i deixeu-ho reduir durant uns 3 minuts.
Finalment, farciu els cors de carxofa amb la botifarra i deixeu-los gratinar al forn durant 3 minuts.
I ja per acabar, emplateu els cors de carxofa, salseu-los amb la salsa de tòfona i guarniu el plat amb una mica de cibulet.