Carxofes farcides amb botifarra de perol tofonada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Rué
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El toc de Gràcia, Barcelona

INGREDIENTS

  • 12 carxofes mitjanes
  • 3 botifarres de perol
  • 1 gotet de suc de tòfona
  • 1 got de nata líquida
  • 1 culleradeta de farina
  • 2 llimones
  • 3/4 de l d'aigua mineral
  • sal i pebre
  • cibulet

PREPARACIÓ

Per començar, peleu les carxofes i buideu-ne el cor.
Seguidament, poseu-les en un cassó amb aigua mineral, suc de llimona, sal i farina, tot ben remenat, i deixeu-les bullir durant 5 minuts. Després, apagueu el foc i deixeu-les refredar al mateix cassó.

A continuació, poseu les botifarres al microones durant dos minuts. Tot seguit, traieu-ne la pell, poseu-les en un bol amb una mica del suc de tòfona i remeu-ho tot bé amb una forquilla.

Per fer la salsa de tòfona, poseu en un cassó la resta del suc de tòfona i la nata líquida i deixeu-ho reduir durant uns 3 minuts.

Finalment, farciu els cors de carxofa amb la botifarra i deixeu-los gratinar al forn durant 3 minuts.

I ja per acabar, emplateu els cors de carxofa, salseu-los amb la salsa de tòfona i guarniu el plat amb una mica de cibulet.