Carxofes amb cargols i emulsió de porradell
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Antoni Sánchez Amorós
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Solana , La Foradada
INGREDIENTS
- 1/2 kg de cargols plans
- 1 kg de carxofes
- 1 manat de porradell
- 1 cabeça d'alls
- ceba
- tomàquet ratllat
- 1 raig de llet
- timó
- llorer
- 1 gotet de rom
- 1 cullerada de farina
- aigua
- oli d'oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu els alls sencers i la ceba pelada i tallada a la juliana.
Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-ho sofregir uns minuts més.
Seguidament, poseu-hi els cargols amb closca, la sal, el pebre, el timó, el llorer, la farina i el rom, remeneu-ho bé i deixeu-ho reduir uns minuts.
A continuació, afegiu-hi els cors de carxofa tallats per la meitat, una mica d'aigua calenta, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure a foc mitjà durant 20 minuts.
Per fer l'emulsió de porradell, poseu en un bol el porradell picat, la llet, una mica de sal i una mica d'oli i tritureu-ho amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu les carxofes amb els cargols i poseu-hi l'emulsió de porradell a sobre.
Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-ho sofregir uns minuts més.
Seguidament, poseu-hi els cargols amb closca, la sal, el pebre, el timó, el llorer, la farina i el rom, remeneu-ho bé i deixeu-ho reduir uns minuts.
A continuació, afegiu-hi els cors de carxofa tallats per la meitat, una mica d'aigua calenta, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure a foc mitjà durant 20 minuts.
Per fer l'emulsió de porradell, poseu en un bol el porradell picat, la llet, una mica de sal i una mica d'oli i tritureu-ho amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu les carxofes amb els cargols i poseu-hi l'emulsió de porradell a sobre.