Carxofes amb cargols i emulsió de porradell

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Antoni Sánchez Amorós
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Solana , La Foradada

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de cargols plans
  • 1 kg de carxofes
  • 1 manat de porradell
  • 1 cabeça d'alls
  • ceba
  • tomàquet ratllat
  • 1 raig de llet
  • timó
  • llorer
  • 1 gotet de rom
  • 1 cullerada de farina
  • aigua
  • oli d'oliva
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu els alls sencers i la ceba pelada i tallada a la juliana.

Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-ho sofregir uns minuts més.

Seguidament, poseu-hi els cargols amb closca, la sal, el pebre, el timó, el llorer, la farina i el rom, remeneu-ho bé i deixeu-ho reduir uns minuts.

A continuació, afegiu-hi els cors de carxofa tallats per la meitat, una mica d'aigua calenta, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure a foc mitjà durant 20 minuts.

Per fer l'emulsió de porradell, poseu en un bol el porradell picat, la llet, una mica de sal i una mica d'oli i tritureu-ho amb el túrmix.

I ja per acabar, emplateu les carxofes amb els cargols i poseu-hi l'emulsió de porradell a sobre.
Anar al contingut