Carxofes amb bolets i castanyes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Salvador Casaseca
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Xalet La Coromina, Viladrau
- Informació nutricional -Obre
Dins dels fruits secs, la castanya és el menys calòric perquè el seu contingut en greix és baix i conté una gran porció d'aigua i d'hidrats de carboni.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 12 carxofes grosses
- 100 g de formatge de cabra curat
- 4 alls tendres
- 4 escalunyes
- 150 g de bolets variats
- julivert
- 200 g de castanyes pelades
- mitja copa de vi blanc
- 1 cullerada d'oli d'oliva verge
- 1 gotet d'aigua
- sal i pebre
- Per a l'oli de castanyes:
- 1 gotet d'oli d'oliva suau
- 50 g de castanyes pelades
- farigola
PREPARACIÓ
Per fer l'oli de castanyes, poseu les castanyes en un cassó amb l'oli i la farigola, i deixeu-ho infusionar durant dues hores a foc molt suau.
Seguidament, retireu la farigola, tritureu-ho amb el túrmix i reserveu-ho.
A continuació, peleu les carxofes, buideu-ne els cors i farciu-los amb el julivert picat, els alls tendres picats i el formatge de cabra picat.
Tot seguit, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu l'escalunya picada.
Quan estigui dauradeta, afegiu-hi els bolets tallats a trossos, les castanyes tallades a trossets, el vi blanc, les carxofes farcides i l'aigua.
Després, rectifiqueu-ho de sal i pebre, tapeu el cassó i deixeu-ho coure a foc suau durant 25 minuts.
I ja per acabar, emplateu les carxofes, poseu-hi els bolets i les castanyes pel voltant i amaniu-ho tot amb l'oli de castanyes.
Seguidament, retireu la farigola, tritureu-ho amb el túrmix i reserveu-ho.
A continuació, peleu les carxofes, buideu-ne els cors i farciu-los amb el julivert picat, els alls tendres picats i el formatge de cabra picat.
Tot seguit, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu l'escalunya picada.
Quan estigui dauradeta, afegiu-hi els bolets tallats a trossos, les castanyes tallades a trossets, el vi blanc, les carxofes farcides i l'aigua.
Després, rectifiqueu-ho de sal i pebre, tapeu el cassó i deixeu-ho coure a foc suau durant 25 minuts.
I ja per acabar, emplateu les carxofes, poseu-hi els bolets i les castanyes pel voltant i amaniu-ho tot amb l'oli de castanyes.