Carxofes amb bolets i castanyes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Salvador Casaseca
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Xalet La Coromina, Viladrau
  • Informació nutricional
    -Obre

    Dins dels fruits secs, la castanya és el menys calòric perquè el seu contingut en greix és baix i conté una gran porció d'aigua i d'hidrats de carboni.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 12 carxofes grosses
  • 100 g de formatge de cabra curat
  • 4 alls tendres
  • 4 escalunyes
  • 150 g de bolets variats
  • julivert
  • 200 g de castanyes pelades
  • mitja copa de vi blanc
  • 1 cullerada d'oli d'oliva verge
  • 1 gotet d'aigua
  • sal i pebre
  • Per a l'oli de castanyes:
  • 1 gotet d'oli d'oliva suau
  • 50 g de castanyes pelades
  • farigola

PREPARACIÓ

Per fer l'oli de castanyes, poseu les castanyes en un cassó amb l'oli i la farigola, i deixeu-ho infusionar durant dues hores a foc molt suau.
Seguidament, retireu la farigola, tritureu-ho amb el túrmix i reserveu-ho.
A continuació, peleu les carxofes, buideu-ne els cors i farciu-los amb el julivert picat, els alls tendres picats i el formatge de cabra picat.
Tot seguit, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu l'escalunya picada.
Quan estigui dauradeta, afegiu-hi els bolets tallats a trossos, les castanyes tallades a trossets, el vi blanc, les carxofes farcides i l'aigua.
Després, rectifiqueu-ho de sal i pebre, tapeu el cassó i deixeu-ho coure a foc suau durant 25 minuts.
I ja per acabar, emplateu les carxofes, poseu-hi els bolets i les castanyes pel voltant i amaniu-ho tot amb l'oli de castanyes.
Anar al contingut