Carrot cake (Pastís de pastanaga) - Estats Units
- Programa: Karakia
- Cuina: Cindy i Marcia Mack
INGREDIENTS
- 500 g de pastanagues
- 500 g de sucre
- 250 g de farina
- 125 g de nous trossejades
- 4 ous
- 250 ml d'oli d'oliva suau
- llevat en pols
- bicarbonat
- canyella en pols
- clau mòlt
- cardamom
- sal
PREPARACIÓ
Preescalfeu el forn a 170º. Peleu i ratlleu les pastanagues. En un bol de mida grossa, bateu-hi els ous i després barregeu-los amb l'oli i el sucre. Aixafeu, en un morter, unes quantes llavors de cardamom. En un altre bol passeu pel sedàs, o per un colador, la farina, el bicarbonat i el llevat en pols i barregeu-ho amb el cardamom, el clau d'olor i la canyella en pols, segons el vostre gust. Afegiu-hi un pessic de sal i remeneu-ho. Afegiu aquesta barreja de farina al bol dels ous batuts i remeneu-ho fins que la massa tingui una consistència homogènia i elàstica. Trossegeu les nous i barregeu-les amb la massa. Afegiu la pastanaga ratllada de mica en mica a la massa, i ho aneu remenant perquè quedi tot plegat ben barrejat. Unteu un parell de motlles alts (millor rodons) amb una mica d'oli i després enfarineu-los lleugerament. Ompliu els motllos fins a la meitat i repartiu la pasta perquè us quedi el mateix gruix pertot arreu. Enforneu-los durant 1hora i 20 minuts aproximadament. Per comprovar si ja és cuit, punxeu un escuradents al mig del pastís, i si surt net, ja els podeu treure del forn.