Carpaccio de vieires marinades amb vinagreta de wasabi

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Adelf Morales
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cinc Plats, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    La vieira és un mol·lusc molt baix en calories ja que el contingut en greix és mínim.

INGREDIENTS

  • 8 vieires sense el coral
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • 1 culleradeta de maionesa
  • 2 g de wasabi en pols
  • 4 cullerades de ceba fregida cruixent
  • 1 culleradeta de sake
  • 2 cullerades d'ous de peix volador (tobiko)
  • 1/2 cabeça d'alls
  • 1 culleradeta de salsa de soja
  • 1 culleradeta de mirin (vinagre dolç japonès)
  • 1 cullerada d'oli de sèsam
  • sal Maldon
  • fulles d'amanida

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb oli abundant confiteu els alls durant mitja horeta a foc suau. Seguidament, coleu l'oli i reserveu-lo.

Per fer la vinagreta, poseu en un bol una mica de l'oli confitat amb els alls, l'oli de sèsam, el mirin, la salsa de soja i el sake i remeneu-ho bé amb un batedor. A continuació, poseu les vieires en un bol amb aigua i deixeu-les en remull durant una estona. Després, poseu-les a confitar en un bol amb l'oli d'alls durant una horeta.

Tot seguit, talleu les vieires a làmines fines, poseu-les en una safata, amaniu-les amb una mica de sake i cremeu-les amb un bufador fins que quedin dauradetes.

Per fer la maionesa, poseu en un bol la maionesa i el wasabi i tritureu-ho amb el túrmix.

I ja per acabar, emplateu les vieires, amaniu-les amb la vinagreta i amb la sal Maldon, poseu-hi per sobre els ous de peix volador, la ceba cruixent i la maionesa de wasabi, i guarniu el plat amb unes fulles d'amanida.