Carpaccio de vedella i fetge d'ànec
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Carpaccio de vedella i fetge d'ànec
- (per a 2 persones)
- 1/2 kg de mitjana de vedella
- 100 g de fetge d'ànec
- 300 g de cireres
- 1 ceba tendra
- 1 culleradeta de confitura de cireres
- 1 culleradeta de salsa Lea & Perrins
- llavors de mostassa
- 75 g de créixens
PREPARACIÓ
1. Obrim la vedella per la meitat, l'estovem amb la maça perquè quedi tendra i la salpebrem.
2. Posem el fetge d'ànec en un bol i el treballem amb una forquilla per estovar-lo i que sigui dúctil, el que ens permetrà escampar-lo com si fos mantega.
3. Posem la vedella al damunt de paper de film. Estenem el fetge d'ànec per la vedella i cargolem tota la peça com si fos un braç de gitano. L'anem comprimint, embolicant-lo amb el paper de film. L'agafem per les dues puntes i el fem rodar cap endavant perquè quedi ben compactat.
4. El posem al congelador.
5. Un cop fora del congelador, fem talls molt prims i el col¿loquem al plat, on s'anirà temperant.
6. Per a la vinagreta, piquem la ceba i la posem en un bol. Afegim una mica de confitura de cireres i la salsa Lea & Perrins. Per donar-hi un toc picant, hi afegim unes llavors de mostassa.
7. Tirem la salsa per damunt del carpaccio i posem els créixens en una vora del plat. Desossem unes cireres, les tallem per la meitat i les posem al plat per decorar. I ja tenim llest el plat!
2. Posem el fetge d'ànec en un bol i el treballem amb una forquilla per estovar-lo i que sigui dúctil, el que ens permetrà escampar-lo com si fos mantega.
3. Posem la vedella al damunt de paper de film. Estenem el fetge d'ànec per la vedella i cargolem tota la peça com si fos un braç de gitano. L'anem comprimint, embolicant-lo amb el paper de film. L'agafem per les dues puntes i el fem rodar cap endavant perquè quedi ben compactat.
4. El posem al congelador.
5. Un cop fora del congelador, fem talls molt prims i el col¿loquem al plat, on s'anirà temperant.
6. Per a la vinagreta, piquem la ceba i la posem en un bol. Afegim una mica de confitura de cireres i la salsa Lea & Perrins. Per donar-hi un toc picant, hi afegim unes llavors de mostassa.
7. Tirem la salsa per damunt del carpaccio i posem els créixens en una vora del plat. Desossem unes cireres, les tallem per la meitat i les posem al plat per decorar. I ja tenim llest el plat!