Carpaccio de pernil cuit amb formatge, pera i alfàbrega

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Imma Fantoba (empresària de Sant Cugat del Vallès)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 300 g de pernil dolç La Selva
  • 2 peres
  • 160 g de formatge d'ovella curat
  • fulles d'alfàbrega fresca
  • oli d'oliva verge
  • pebre
  • sal
  • sal en escates
  • cibulet
  • 1 llimona

PREPARACIÓ

Per fer l'oli d'alfàbrega, amb l'ajuda d'un túrmix, barregeu un grapat de fulles d'alfàbrega, un raig d'oli d'oliva i un pessic de sal i reserveu-ho.

A continuació, amb un tallador de formatges, talleu el formatge d'ovella a encenalls i reserveu-lo.

Finalment, peleu les peres, talleu-les a làmines fines i reserveu-les.

I ja per acabar, en un plat pla, esteneu el pernil dolç i salpebreu-lo. Seguidament, al centre del plat, sobre el pernil, col•loqueu-hi els encenalls de formatge. Després, al seu voltant, esteneu-hi les làmines de pera, poseu-hi uns cristalls de sal i una mica de pell de llimona ratllada pel damunt, amaniu-ho amb l'oli d'alfàbrega i guarniu el plat amb unes fulles d'alfàbrega i una mica de cibulet picat.