Carpaccio de pernil cuit amb formatge, pera i alfàbrega
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Imma Fantoba (empresària de Sant Cugat del Vallès)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 300 g de pernil dolç La Selva
- 2 peres
- 160 g de formatge d'ovella curat
- fulles d'alfàbrega fresca
- oli d'oliva verge
- pebre
- sal
- sal en escates
- cibulet
- 1 llimona
PREPARACIÓ
Per fer l'oli d'alfàbrega, amb l'ajuda d'un túrmix, barregeu un grapat de fulles d'alfàbrega, un raig d'oli d'oliva i un pessic de sal i reserveu-ho.
A continuació, amb un tallador de formatges, talleu el formatge d'ovella a encenalls i reserveu-lo.
Finalment, peleu les peres, talleu-les a làmines fines i reserveu-les.
I ja per acabar, en un plat pla, esteneu el pernil dolç i salpebreu-lo. Seguidament, al centre del plat, sobre el pernil, colloqueu-hi els encenalls de formatge. Després, al seu voltant, esteneu-hi les làmines de pera, poseu-hi uns cristalls de sal i una mica de pell de llimona ratllada pel damunt, amaniu-ho amb l'oli d'alfàbrega i guarniu el plat amb unes fulles d'alfàbrega i una mica de cibulet picat.
A continuació, amb un tallador de formatges, talleu el formatge d'ovella a encenalls i reserveu-lo.
Finalment, peleu les peres, talleu-les a làmines fines i reserveu-les.
I ja per acabar, en un plat pla, esteneu el pernil dolç i salpebreu-lo. Seguidament, al centre del plat, sobre el pernil, colloqueu-hi els encenalls de formatge. Després, al seu voltant, esteneu-hi les làmines de pera, poseu-hi uns cristalls de sal i una mica de pell de llimona ratllada pel damunt, amaniu-ho amb l'oli d'alfàbrega i guarniu el plat amb unes fulles d'alfàbrega i una mica de cibulet picat.