Carpaccio de gall roig de l'Alt Urgell
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Alfons Peguera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hotel Andria, La Seu d'Urgell
INGREDIENTS
- 1 pit de gall
- carreroles
- moixernons
- farigola
- romaní
- orenga
- marduix
- pebre negre
- sal Per a l'olivada:
- oli d'oliva
- olives negres desossades
- vinagre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els moixernons, les carreroles, el romaní, l'orenga, el marduix i una mica de farigola en un morter i piqueu-ho fins que quedi ben fi.
També podeu fer-ho amb una batedora. Tot seguit salpebreu el pit de gall pels dos costats i cobriu-lo amb el polsim de bolets i d'herbes. Emboliqueu-lo amb paper film pressionant-lo una mica i deixeu-lo marinar 24 hores a la nevera i 30 minuts al congelador. Per fer l'olivada, poseu oli, unes gotes de vinagre, olives negres desossades i una mica de sal en un pot i bateu-ho fins que les olives quedin ben triturades (és millor que ho prepareu un dia abans). Aleshores talleu el pit de gall a rodanxes fines amb un ganivet ben esmolat. I ja per acabar, poseu l'olivada i el formatge ratllat al damunt de les rodanxes de pit de gall. I per decorar, afegiu-hi una fulla de menta.
També podeu fer-ho amb una batedora. Tot seguit salpebreu el pit de gall pels dos costats i cobriu-lo amb el polsim de bolets i d'herbes. Emboliqueu-lo amb paper film pressionant-lo una mica i deixeu-lo marinar 24 hores a la nevera i 30 minuts al congelador. Per fer l'olivada, poseu oli, unes gotes de vinagre, olives negres desossades i una mica de sal en un pot i bateu-ho fins que les olives quedin ben triturades (és millor que ho prepareu un dia abans). Aleshores talleu el pit de gall a rodanxes fines amb un ganivet ben esmolat. I ja per acabar, poseu l'olivada i el formatge ratllat al damunt de les rodanxes de pit de gall. I per decorar, afegiu-hi una fulla de menta.