Carpaccio de figues amb pernil
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 8 figues
- 200 g de pernil serrà
- 2 canons de vainilla
- 1/2 l d'oli de gira-sol
PREPARACIÓ
Per a fer l'oli de vainilla, barregeu en un bol les llavors de la beina de vainilla i oli de gira-sol.
Deixeu-ho reposar 2 hores perquè l'oli agafi el perfum. Pel que fa a les figues, peleu-les, partiu-les per la meitat i col.loqueu-les en un motlle rodó. Tapeu-les amb un full de paper dels que es fan servir en pastisseria, i "aixafeu" les figues amb l'ajuda d'una cullera (així tindran l'aparença de carpaccio). Deixeu-ho uns 20 minuts al congelador. Passat aquest temps, traieu el motlle i el paper i pinteu el carpaccio amb l'oli de vainilla. Ja per acabar, col.loqueu-hi els talls de pernil. Podeu decorar-ho amb una figa partida per la meitat i amb julivert.
Deixeu-ho reposar 2 hores perquè l'oli agafi el perfum. Pel que fa a les figues, peleu-les, partiu-les per la meitat i col.loqueu-les en un motlle rodó. Tapeu-les amb un full de paper dels que es fan servir en pastisseria, i "aixafeu" les figues amb l'ajuda d'una cullera (així tindran l'aparença de carpaccio). Deixeu-ho uns 20 minuts al congelador. Passat aquest temps, traieu el motlle i el paper i pinteu el carpaccio amb l'oli de vainilla. Ja per acabar, col.loqueu-hi els talls de pernil. Podeu decorar-ho amb una figa partida per la meitat i amb julivert.