Carpaccio de ceps i bolets en conserva

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els bolets aporten poca energia, pocs greixos i quantitats discretes d'hidrats de carboni i proteïnes. En canvi, aporten molta fibra.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    ceps

    barreja de bolets

    50 g de pinyons

    branqueta de romaní

    branqueta de farigola

    pebre

    300 ml oli ove 

    Pinassa

    sal grossa

PREPARACIÓ

  1. Tallem unes quantes fulles de romaní i unes de pinassa i les posem dins el got de la batedora amb fulles de farigola i oli OVE.
  2. Triturem l'oli amb les herbes. L'escalfem en un pot uns minuts sense que arribi a bullir i ho deixem reposar durant 30 minuts tapat amb un drap.
  3. Colem l'oli de bosc amb una malla fina dins el got de la batedora.
  4. Afegim 50 g de pinyons a l'oli de bosc i ho triturem. Ho deixem reposar i n'omplim un flascó.
  5. Netegem els ceps en una palangana amb aigua i els tallem a làmines primes.
  6. Posem les làmines en un plat amb els talls més bonics per fora i els més petits per dins. Hi afegim l'oli de bosc per sobre, sal i pebre i unes fulles de farigola.

Bolets en conserva

  1. Posem a escalfar una olla amb aigua mineral per escaldar els bolets.
  2. Netegem en un bol amb aigua els bolets i els tallem a daus.
  3. Escaldem els trossos de bolet en l'olla bullint durant 10 segons i tot seguit els submergim en un bol amb aigua freda per tallar la cocció.
  4. Omplim pots de conserva fent una capa de sal grossa i una altra de bolets fins que arriba dalt de tot. Hi afegim l'aigua d'escaldar-los. Ho tapem i ho guardem al rebost.

 

Anar al contingut