Carpaccio de ceps i bolets en conserva
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
Els bolets aporten poca energia, pocs greixos i quantitats discretes d'hidrats de carboni i proteïnes. En canvi, aporten molta fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
ceps
barreja de bolets
50 g de pinyons
branqueta de romaní
branqueta de farigola
pebre
300 ml oli ove
Pinassa
sal grossa
PREPARACIÓ
- Tallem unes quantes fulles de romaní i unes de pinassa i les posem dins el got de la batedora amb fulles de farigola i oli OVE.
- Triturem l'oli amb les herbes. L'escalfem en un pot uns minuts sense que arribi a bullir i ho deixem reposar durant 30 minuts tapat amb un drap.
- Colem l'oli de bosc amb una malla fina dins el got de la batedora.
- Afegim 50 g de pinyons a l'oli de bosc i ho triturem. Ho deixem reposar i n'omplim un flascó.
- Netegem els ceps en una palangana amb aigua i els tallem a làmines primes.
- Posem les làmines en un plat amb els talls més bonics per fora i els més petits per dins. Hi afegim l'oli de bosc per sobre, sal i pebre i unes fulles de farigola.
Bolets en conserva
- Posem a escalfar una olla amb aigua mineral per escaldar els bolets.
- Netegem en un bol amb aigua els bolets i els tallem a daus.
- Escaldem els trossos de bolet en l'olla bullint durant 10 segons i tot seguit els submergim en un bol amb aigua freda per tallar la cocció.
- Omplim pots de conserva fent una capa de sal grossa i una altra de bolets fins que arriba dalt de tot. Hi afegim l'aigua d'escaldar-los. Ho tapem i ho guardem al rebost.