Carpaccio de carxofes

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Rosa Nonell
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El racó del navegant, Sant Andreu de Llavaneres

INGREDIENTS

  • 8 carxofes
  • 1 terrina de foie
  • 250 g de formatge parmesà
  • oli d'oliva
  • pebre blanc
  • suc de 2 llimones
  • sal

PREPARACIÓ

Netegeu les carxofes i talleu-les a làmines fines.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol la sal, el pebre blanc, el suc de llimona i una mica d'oli. Remeneu-ho bé.

Tot seguit, tireu la vinagreta per sobre de les làmines de carxofa i deixeu-ho macerar durant una hora.

I ja per acabar, emplateu les làmines de carxofa formant un cercle al voltant del plat, poseu-hi el parmesà tallat ben prim per sobre i una mica més de vinagreta. Finalment, poseu la terrina de foie al mig del plat.