Carn de xai amb rossinyols i mongetes del ganxet (DOP)

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Herrera
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 mitjana de xai de 25 cm
  • Molla de pa
  • 1 ceba
  • 2 cabeces d'all secs
  • 150 g de rossinyols
  • 100 g de ceps
  • 250 g de mongetes del ganxet (DOP)
  • 50 cl d'oli d'oliva
  • Aigua
  • Sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els ossos de la mitjana de xai en una safata amb la ceba tallada a trossos i les cabeces d'alls, amaniu-ho tot amb oli i deixeu-ho coure al forn.

Quan estigui ben rostit, poseu-ho en un cassó, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure a foc suau durant unes 6 hores. Després, coleu el suc, poseu-lo en un altre cassó i deixeu-lo reduir a foc suau fins que quedi ben espès.

A continuació, poseu les mongetes del ganxet en un bol amb aigua i deixeu-les en remull durant 6 o 8 hores. Seguidament, escorreu-les, poseu-les en un cassó amb aigua freda i deixeu-les coure a foc suau.

Mentrestant, talleu la part de la falda del xai en dauets i fregiu-los en una paella amb l'oli ben calent. Quan estiguin dauradets, abaixeu el foc, afegiu-hi les mongetes, els ceps i els rossinyols, salpebreu-ho i salteu-ho tot junt durant uns minuts més.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu la mitjana de xai prèviament salpebrada i la molla de pa. Quan estigui dauradeta, tireu-hi una mica del suc del rostit i deixeu-ho coure un parell de minuts més.

I ja per acabar, emplateu la mitjana de xai, poseu-hi el saltat i el pa al costat i salseu-ho tot amb el suc del rostit.
Anar al contingut