Carn de xai amb rossinyols i mongetes del ganxet (DOP)
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Herrera
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 mitjana de xai de 25 cm
- Molla de pa
- 1 ceba
- 2 cabeces d'all secs
- 150 g de rossinyols
- 100 g de ceps
- 250 g de mongetes del ganxet (DOP)
- 50 cl d'oli d'oliva
- Aigua
- Sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els ossos de la mitjana de xai en una safata amb la ceba tallada a trossos i les cabeces d'alls, amaniu-ho tot amb oli i deixeu-ho coure al forn.
Quan estigui ben rostit, poseu-ho en un cassó, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure a foc suau durant unes 6 hores. Després, coleu el suc, poseu-lo en un altre cassó i deixeu-lo reduir a foc suau fins que quedi ben espès.
A continuació, poseu les mongetes del ganxet en un bol amb aigua i deixeu-les en remull durant 6 o 8 hores. Seguidament, escorreu-les, poseu-les en un cassó amb aigua freda i deixeu-les coure a foc suau.
Mentrestant, talleu la part de la falda del xai en dauets i fregiu-los en una paella amb l'oli ben calent. Quan estiguin dauradets, abaixeu el foc, afegiu-hi les mongetes, els ceps i els rossinyols, salpebreu-ho i salteu-ho tot junt durant uns minuts més.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu la mitjana de xai prèviament salpebrada i la molla de pa. Quan estigui dauradeta, tireu-hi una mica del suc del rostit i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu la mitjana de xai, poseu-hi el saltat i el pa al costat i salseu-ho tot amb el suc del rostit.
Quan estigui ben rostit, poseu-ho en un cassó, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure a foc suau durant unes 6 hores. Després, coleu el suc, poseu-lo en un altre cassó i deixeu-lo reduir a foc suau fins que quedi ben espès.
A continuació, poseu les mongetes del ganxet en un bol amb aigua i deixeu-les en remull durant 6 o 8 hores. Seguidament, escorreu-les, poseu-les en un cassó amb aigua freda i deixeu-les coure a foc suau.
Mentrestant, talleu la part de la falda del xai en dauets i fregiu-los en una paella amb l'oli ben calent. Quan estiguin dauradets, abaixeu el foc, afegiu-hi les mongetes, els ceps i els rossinyols, salpebreu-ho i salteu-ho tot junt durant uns minuts més.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu la mitjana de xai prèviament salpebrada i la molla de pa. Quan estigui dauradeta, tireu-hi una mica del suc del rostit i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu la mitjana de xai, poseu-hi el saltat i el pa al costat i salseu-ho tot amb el suc del rostit.