Carn de poltre a la llosa de travertí

  • Programa: Sota terra
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • Carn de poltre
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 ceba tendra
  • 1 gra d'all
  • 1 cullerada d'orenga
  • 1 bitxo sec
  • Julivert
  • Oli d'oliva
  • Vinagre de vi negre
  • Sal i pebre

PREPARACIÓ

1. Escaldeu els tomàquets, peleu-los i talleu-los a dauets ben fins. Piqueu la ceba, l'all i el julivert.

2. Prepareu la vinagreta amb el tomàquet, la ceba, el julivert i l'all i afegiu-hi orenga, el bitxo esmicolat, un rajolí de vinagre i un bon raig d'oli d'oliva. Salpebreu-la.

3. Deixeu-la macerar.

4. Escalfeu la llosa de travertí al forn, a temperatura màxima, una mitja hora llarga.

5. Traieu la llosa del forn, poseu unes quantes branques de romaní a la plata del forn, al voltant de la llosa, per aromatitzar la carn i coeu el poltre tallat ben fi sobre la llosa procurant que quedi al punt.

6. Serviu la carn amb la vinagreta de verdures per sobre i acompanyada de patates al caliu.



*Preferiblement, i si és possible, escalfeu la llosa al foc i feu-la servir com una graella, però cal anar amb compte perquè es pot esquerdar a causa de l'alta temperatura.