Carn de poltre a la llosa de travertí
- Programa: Sota terra
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- Carn de poltre
- 2 tomàquets madurs
- 1 ceba tendra
- 1 gra d'all
- 1 cullerada d'orenga
- 1 bitxo sec
- Julivert
- Oli d'oliva
- Vinagre de vi negre
- Sal i pebre
PREPARACIÓ
1. Escaldeu els tomàquets, peleu-los i talleu-los a dauets ben fins. Piqueu la ceba, l'all i el julivert.
2. Prepareu la vinagreta amb el tomàquet, la ceba, el julivert i l'all i afegiu-hi orenga, el bitxo esmicolat, un rajolí de vinagre i un bon raig d'oli d'oliva. Salpebreu-la.
3. Deixeu-la macerar.
4. Escalfeu la llosa de travertí al forn, a temperatura màxima, una mitja hora llarga.
5. Traieu la llosa del forn, poseu unes quantes branques de romaní a la plata del forn, al voltant de la llosa, per aromatitzar la carn i coeu el poltre tallat ben fi sobre la llosa procurant que quedi al punt.
6. Serviu la carn amb la vinagreta de verdures per sobre i acompanyada de patates al caliu.
*Preferiblement, i si és possible, escalfeu la llosa al foc i feu-la servir com una graella, però cal anar amb compte perquè es pot esquerdar a causa de l'alta temperatura.
2. Prepareu la vinagreta amb el tomàquet, la ceba, el julivert i l'all i afegiu-hi orenga, el bitxo esmicolat, un rajolí de vinagre i un bon raig d'oli d'oliva. Salpebreu-la.
3. Deixeu-la macerar.
4. Escalfeu la llosa de travertí al forn, a temperatura màxima, una mitja hora llarga.
5. Traieu la llosa del forn, poseu unes quantes branques de romaní a la plata del forn, al voltant de la llosa, per aromatitzar la carn i coeu el poltre tallat ben fi sobre la llosa procurant que quedi al punt.
6. Serviu la carn amb la vinagreta de verdures per sobre i acompanyada de patates al caliu.
*Preferiblement, i si és possible, escalfeu la llosa al foc i feu-la servir com una graella, però cal anar amb compte perquè es pot esquerdar a causa de l'alta temperatura.