Amanida de pasta amb col llombarda amb sardinetes i fredolics

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a 1 carmanyola:
  • 80 g de col llombarda crua
  • 1 llauna petita de sardinetes amb oli d'oliva
  • 25 g de fredolics
  • 1 celerí
  • 4 nous
  • oli de mostassa
  • 1 pastanaga
  • 1 tall d'api
  • 70 g de farfalle (llacets) de sèmola seca
  • 1 cullerada de vinagre d'arròs
  • julivert trinxat
  • sal

PREPARACIÓ

Preparació: 10 minuts
Cocció: 25 minuts

1. Poseu una cassola amb aigua al foc amb una mica de sal, un gra d'all i una fulla de llorer.
2. Prepareu un bol d'aigua i glaçons per refredar les verdures escaldades.
3. Peleu i talleu la pastanaga i l'api a dauets. Bulliu primer una cosa i després l'altra, fins que la verdura sigui tova.
4. Submergiu-les a l'aigua freda per frenar-ne la cocció i retenir el color viu de les verdures. Després, poseu-les en una safata amb paper assecant.
5. Talleu la col llombarda ben fina amb la mandolina, i repetiu el procediment, però deixeu refredar la col a temperatura ambient.
6. Veureu que us ha quedat una aigua de cocció de color violeta i amb aroma d'arrels d'hivern. Doncs bé, afegiu-hi un raig d'oli d'oliva, poseu-la al punt de sal i bulliu-hi la pasta, amb la precaució de, un cop hagi arrencat el bull, mantenir el foc lent, perquè no se us trenqui.
7. Un cop bullida, poseu-la en un colador, però no la refredeu amb aigua corrent, perquè perdria l'aroma.
8. Obriu la llauna de sardinetes i barregeu-ne part de l'oli amb l'oli de mostassa, el vinagre d'arròs i el julivert picat, i afegiu-hi les nous picades.
9. Barregeu totes les verdures i amaniu-les amb la vinagreta. Poseu-ho en una carmanyola i guardeu-ho a la nevera.
Anar al contingut