Cargols rostits amb botifarra
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Cargols rostits amb botifarra
- (per a 2 persones)
- 1 kg de cargols bovers
- farigola
- pebre negre
- 2 botifarres
- oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
1. Passem els cargols per quatre bols amb aigua, per netejar-los bé. Podem acabar de polir-los amb un raspall de dents.
2. Posem els cargols en una olla sense l'aigua, ben esbandits.
3. Posem l'olla al foc a temperatura molt baixa i la tapem.
4. Quan els cargols hagin segregat la gelatina, hi afegim sal i els removem una mica. Hi afegim bastant pebre mòlt (encara que això va a gust del consumidor).
5. Hi afegim ara la farigola seca esmicolada.
6. Hi tirem bastant oli perquè faci una salseta i emulsioni.
7. Apugem una miqueta el foc i tornem a tapar la cassola. Ho anem removent de tant en tant.
8. Fem, ara, la botifarra: en una cassola calenta hi posem un rajolí d'oli. Quan l'oli sigui ben calent, hi posem la botifarra. Si la volem molt feta, l'anem girant diverses vegades, perquè se n'evapori tota l'aigua.
9. Ja podem servir el plat: posem els cargols en un plat fondo i, al damunt, la botifarra.
2. Posem els cargols en una olla sense l'aigua, ben esbandits.
3. Posem l'olla al foc a temperatura molt baixa i la tapem.
4. Quan els cargols hagin segregat la gelatina, hi afegim sal i els removem una mica. Hi afegim bastant pebre mòlt (encara que això va a gust del consumidor).
5. Hi afegim ara la farigola seca esmicolada.
6. Hi tirem bastant oli perquè faci una salseta i emulsioni.
7. Apugem una miqueta el foc i tornem a tapar la cassola. Ho anem removent de tant en tant.
8. Fem, ara, la botifarra: en una cassola calenta hi posem un rajolí d'oli. Quan l'oli sigui ben calent, hi posem la botifarra. Si la volem molt feta, l'anem girant diverses vegades, perquè se n'evapori tota l'aigua.
9. Ja podem servir el plat: posem els cargols en un plat fondo i, al damunt, la botifarra.