Cargols guisats amb moixernons

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hostal del Llac

INGREDIENTS

  • 1200 g de cargols bovers
  • 3 cebes mitjanes
  • 2 pebrots vermells
  • 2 pebrots verds
  • 80 g de cansalada fumada
  • 50 g de pernil salat
  • 80 g de botifarra
  • 2 l de vi blanc
  • 4 fulles de llorer
  • 1 got d'oli d'oliva
  • 4 grans d'all
  • branquetes de julivert
  • 50 g d'ametlles torrades i pelades
  • 150 g de moixernons
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per coure els cargols, poseu-los en una cassola amb aigua freda fins que arrenqui el bull.
Escorreu-los i reserveu-los. Feu un sobregit amb la ceba, el pebrot vermell i el pebrot verd, tot ben picat. Deixeu-ho al foc uns 45 minuts. Afegiu-hi ara el pernil salat, la cansalada fumada i la botifarra, tot tallat a daus. Deu minuts després, quan la carn ja estigui mig cuita, poseu-hi els cargols, dues fulles de llorer i salpebreu-ho. Remeneu-ho, cobriu-ho amb el vi blanc i deixeu-ho coure durant 45 minuts. Mentrestant, feu una picada amb les ametlles torrades, el julivert picat i els grans d'all daurats. Afegiu una mica de vi, o de brou, a la picada. Passats els 3/4 d'hora, aboqueu-la dins la cassola dels cargols, remeneu i afegiu-hi els moixernons, prèviament escaldats. Deixeu-ho coure 15 minuts i rectifiqueu de sal.