Cargols dolços i picants

INGREDIENTS

  • 1 kg i 200 gr de cargols
  • 2 cebes mitjanes
  • 4 tomàquets madurs
  • 150 gr de xocolata
  • 40 gr d'avellanes
  • Pa fregit
  • 2 grans d'all
  • 1 ramet de menta
  • 1 dl d'oli d'oliva
  • 1/2 cs de farina
  • Sal
  • 1/2 bitxo

PREPARACIÓ

1. Un cop dejunats i nets, poseu els cargols dins d'una olla d'aigua freda, amb sal i el ramet de menta fresca. Enganyeu-los, deixant que l'aigua arrenqui el bull. Reserveu una part de l'aigua, renteu-los a raig d'aixeta i escorreu-los.

2. Sofregiu la ceba i el tomàquet en una cassola. Afegiu-hi la farina, remeneu-ho bé i cobriu-lo amb l'aigua de coure els cargols. Incorporeu-hi els cargols i deixeu que faci xup-xup una bona estona.

3. Mentrestant, feu una picada amb el bitxo, els alls, les avellanes, la xocolata i el pa fregit. Mulleu-la amb suc de la cassola i aboqueu-la pel damunt. Deixeu que es barregi i espesseixi i ja estarà a punt.

Trucs

• Si us agraden molt picants, sigueu generosos amb el bitxo.

• Hi ha qui hi posa més xocolata; espesseix més, però també queda més axocolatat de gust.

• Beveu-hi un vi negre, afruitat però madur i golós. Un de garnatxa amb cabernet hi pot anar la mar de bé.