Cargols de punxa amb ceps i ou de corral

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Álvarez
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Vallès, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 quilo de cargols de punxa
  • 200 g de ceps (frescos o congelats)
  • 4 ous
  • 2 cabeces d'all
  • 2 cebes tendres
  • 1 got de brou de peix
  • oli
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per començar, coeu els cargols de punxa en abundant aigua calenta amb sal i pebre durant 15 o 20 minuts, escorreu-los i deixeu-los refredar. Quan estiguin freds, amb un punxó o ganivet traieu els cargols sencers de la closca, netegeu-los de la part que no es menja i reserveu-los.

Per fer la salsa, talleu l'all i la ceba, ben petits, poseu-los en una paella amb una mica d'oli i deixeu que s'estovin. Mentrestant, talleu els ceps, afegiu-los a la paella, juntament amb el brou de peix, i deixeu-ho reduir durant 5 minuts. Seguidament, poseu-hi els cargols, deixeu-ho coure a foc lent durant 10 minuts, rectifiqueu-ho de sal i pebre i reserveu-ho.

Finalment, en una paella amb una mica d'oli, coeu els ous lentament i a foc baix, sense que es torrin però que quedi el rovell cruet.

I ja per acabar, poseu en un plat fons els cargols amb la salsa de ceps, a sobre l'ou cuit i serviu-ho ben calent.