Cargols amb lloms de conill i xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gabriel Ortiz
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Blanc i Negre, Agramunt (l'Urgell)
- Informació nutricional -Obre
Aquesta elaboració és molt rica en magnesi i potassi pel seu contingut en cargols i xocolata.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1/2 kg de cargols bullits
- 1 tomata
- 1/4 l d'oli d'oliva
- 1 all
- 1 porro
- 1 pebrot vermell
- 1/4 de kg de costella de porc
- 1 os de pernil
- 200 g de xoriço vermell
- 300 g de llonganissa crua
- 8 lloms de conill
- 1 got de brou de carn
- 1 got de vi negre
- sal i pebre
- 1/2 ceba
- Per a la picada:
- 3 ametlles
- una peça de xocolata a la pedra
- 1 all
- julivert
- sajolida
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb oli sofregiu la ceba, l'all, el porro i el pebrot, tot ben picadet.
Quan estigui daurat, afegiu-hi la costella, la llonganissa i el xoriço, tot tallat a trossos i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts.
Després, poseu-hi l'os de pernil i els lloms de conill, tapeu la cassola i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts.
Seguidament, retireu els lloms de conill, reserveu-los, afegiu a la cassola els cargols ja bullits, el vi negre i el brou, torneu-la a tapar i deixeu-ho coure a foc suau.
Mentrestant, per fer la picada, poseu en un bol les ametlles, la xocolata a trossos, l'all, el julivert i la sajolida i tritureu-ho tot amb el morter.
A continuació, afegiu la picada i el tomàquet tallat a dauets a la cassola, rectifiqueu-ho tot de sal i pebre, torneu-la a tapar i deixeu-ho coure tot junt a foc suau durant 45 minuts.
Finalment, afegiu-hi els lloms de conill i deixeu-los escalfar un parell de minuts.
I ja per acabar, emplateu els cargols, poseu-hi els lloms de conill a sobre i guarniu el plat amb una mica de sajolida i julivert.
Quan estigui daurat, afegiu-hi la costella, la llonganissa i el xoriço, tot tallat a trossos i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts.
Després, poseu-hi l'os de pernil i els lloms de conill, tapeu la cassola i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts.
Seguidament, retireu els lloms de conill, reserveu-los, afegiu a la cassola els cargols ja bullits, el vi negre i el brou, torneu-la a tapar i deixeu-ho coure a foc suau.
Mentrestant, per fer la picada, poseu en un bol les ametlles, la xocolata a trossos, l'all, el julivert i la sajolida i tritureu-ho tot amb el morter.
A continuació, afegiu la picada i el tomàquet tallat a dauets a la cassola, rectifiqueu-ho tot de sal i pebre, torneu-la a tapar i deixeu-ho coure tot junt a foc suau durant 45 minuts.
Finalment, afegiu-hi els lloms de conill i deixeu-los escalfar un parell de minuts.
I ja per acabar, emplateu els cargols, poseu-hi els lloms de conill a sobre i guarniu el plat amb una mica de sajolida i julivert.