Cargols amb lloms de conill i xocolata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gabriel Ortiz
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Blanc i Negre, Agramunt (l'Urgell)
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta elaboració és molt rica en magnesi i potassi pel seu contingut en cargols i xocolata.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de cargols bullits
  • 1 tomata
  • 1/4 l d'oli d'oliva
  • 1 all
  • 1 porro
  • 1 pebrot vermell
  • 1/4 de kg de costella de porc
  • 1 os de pernil
  • 200 g de xoriço vermell
  • 300 g de llonganissa crua
  • 8 lloms de conill
  • 1 got de brou de carn
  • 1 got de vi negre
  • sal i pebre
  • 1/2 ceba
  • Per a la picada:
  • 3 ametlles
  • una peça de xocolata a la pedra
  • 1 all
  • julivert
  • sajolida

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb oli sofregiu la ceba, l'all, el porro i el pebrot, tot ben picadet.

Quan estigui daurat, afegiu-hi la costella, la llonganissa i el xoriço, tot tallat a trossos i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts.

Després, poseu-hi l'os de pernil i els lloms de conill, tapeu la cassola i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts.

Seguidament, retireu els lloms de conill, reserveu-los, afegiu a la cassola els cargols ja bullits, el vi negre i el brou, torneu-la a tapar i deixeu-ho coure a foc suau.

Mentrestant, per fer la picada, poseu en un bol les ametlles, la xocolata a trossos, l'all, el julivert i la sajolida i tritureu-ho tot amb el morter.

A continuació, afegiu la picada i el tomàquet tallat a dauets a la cassola, rectifiqueu-ho tot de sal i pebre, torneu-la a tapar i deixeu-ho coure tot junt a foc suau durant 45 minuts.

Finalment, afegiu-hi els lloms de conill i deixeu-los escalfar un parell de minuts.

I ja per acabar, emplateu els cargols, poseu-hi els lloms de conill a sobre i guarniu el plat amb una mica de sajolida i julivert.
Anar al contingut