Cargols amb botifarra blanca esparracada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Daniel Català
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Gastronomik 2.0, Lleida

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 80 caragols purgats
  • 160 gr de botifarra blanca
  • 40 g tomàquet madur
  • 80 g ceba
  • 4 branques de romaní
  • 1 fulla de llorer
  • 10 g de sal
  • 4 g de pebre
  • herbes aromàtiques
  • 120 ml d'oli d'oliva verge extra
  • 1 c/c de pebre vermell dolç
  • 60 ml de vi blanc
  • 100 ml d'aigua
  • Per fer l'allioli negat
  • 1 cabeça d'alls escalivats
  • oli d'oliva
  • uns brins de safrà

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada petita. Quan s'hagi estovat, afegiu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-ho sofregir tot junt.

Per fer l'all negat, poseu en el got del batedor els alls escalivats pelats, l'oli d'oliva i el safrà i tritureu-ho amb el túrmix.

A continuació, salteu els caragols en una paella amb una mica d'oli, sal i pebre, fins que surtin fora de la closca, aproximadament un parell de minuts. Mentrestant, esparraqueu la botifarra blanca, afegiu-la a la paella i salteu-ho tot junt durant un minut més. Seguidament, poseu-hi l'all negat, el sofregit, les herbes, el llorer, el vi, l'aigua i el pebre vermell, salteu-ho durant uns segons i deixeu-ho reduir per fer la salsa.

I ja per acabar, emplateu els cargols amb la seva salsa i guarniu el plat amb una mica de romaní.