Cargols a la llauna amb oli de farigola i julivert
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ramon Martí
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: El Llagut. Taverna marinera, Tarragona
- Informació nutricional -Obre
La farigola a més de ser una herba aromàtica, conté propietats digestivesAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 kg de cargols de punxa
- 3 pastanagues
- el verd d'un porro
- una branca d'api
- julivert
- 1 c/s pebre negre en gra
- 4 claus
- farigola
- 2 fulles de llorer
- sal grossa
- aigua
- Per a l'oli d'herbes:
- 1 got d'oli d'oliva verge extra
- fulles de julivert
- branquetes de farigola
PREPARACIÓ
Per fer l'oli d'herbes, passeu per la batedora les fulles de julivert i la farigola juntament amb l'oli d'oliva, sense picar-les gaire. Després, poseu aquest oli dins d'un biberó de cuina (o setrill) i reserveu-lo fins al moment de servir el plat.
Per fer els cargols, talleu les pastanagues a tires i talleu també el verd del porro i l'api. A continuació, poseu en una olla els cargols amb les pastanagues, el verd del porro i l'api, les branques de julivert, el pebre en gra, els claus, el llorer, una mica de farigola i la sal grossa, ompliu-ho d'aigua freda fins que quedi tot ben cobert, poseu-ho a foc fort i feu-ho bullir. Un cop arrenqui el bull, passeu-ho a foc lent, escumeu-ne les impureses i deixeu-ho bullir lentament fins que la carn dels cargols quedi cuita, aproximadament uns 10 minuts. Tot seguit, passeu els cargols a un recipient amb l'ajuda d'una escumadora, passeu el brou resultant pel colador i deixeu refredar els cargols dins del brou sense verdures.
Finalment, poseu la sal grossa en una llauna, repartiu-hi els cargols amb l'obertura cap amunt, napeu amb oli cada cargol per tal que penetri dins la closca i sofregeixi la carn, i poseu-ho al forn a 220 graus durant 5 minuts
I ja per acabar, serviu els cargols calents, amb la closca, com si fossin els cargols de terra, amb una mica d'oli d'herbes a la boca de cada cargol.
Per fer els cargols, talleu les pastanagues a tires i talleu també el verd del porro i l'api. A continuació, poseu en una olla els cargols amb les pastanagues, el verd del porro i l'api, les branques de julivert, el pebre en gra, els claus, el llorer, una mica de farigola i la sal grossa, ompliu-ho d'aigua freda fins que quedi tot ben cobert, poseu-ho a foc fort i feu-ho bullir. Un cop arrenqui el bull, passeu-ho a foc lent, escumeu-ne les impureses i deixeu-ho bullir lentament fins que la carn dels cargols quedi cuita, aproximadament uns 10 minuts. Tot seguit, passeu els cargols a un recipient amb l'ajuda d'una escumadora, passeu el brou resultant pel colador i deixeu refredar els cargols dins del brou sense verdures.
Finalment, poseu la sal grossa en una llauna, repartiu-hi els cargols amb l'obertura cap amunt, napeu amb oli cada cargol per tal que penetri dins la closca i sofregeixi la carn, i poseu-ho al forn a 220 graus durant 5 minuts
I ja per acabar, serviu els cargols calents, amb la closca, com si fossin els cargols de terra, amb una mica d'oli d'herbes a la boca de cada cargol.