Cargols a la llauna amb oli de farigola i julivert

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Ramon Martí
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: El Llagut. Taverna marinera, Tarragona
  • Informació nutricional
    +Obre

    La farigola a més de ser una herba aromàtica, conté propietats digestives

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 kg de cargols de punxa
  • 3 pastanagues
  • el verd d'un porro
  • una branca d'api
  • julivert
  • 1 c/s pebre negre en gra
  • 4 claus
  • farigola
  • 2 fulles de llorer
  • sal grossa
  • aigua
  • Per a l'oli d'herbes:
  • 1 got d'oli d'oliva verge extra
  • fulles de julivert
  • branquetes de farigola

PREPARACIÓ

Per fer l'oli d'herbes, passeu per la batedora les fulles de julivert i la farigola juntament amb l'oli d'oliva, sense picar-les gaire. Després, poseu aquest oli dins d'un biberó de cuina (o setrill) i reserveu-lo fins al moment de servir el plat.

Per fer els cargols, talleu les pastanagues a tires i talleu també el verd del porro i l'api. A continuació, poseu en una olla els cargols amb les pastanagues, el verd del porro i l'api, les branques de julivert, el pebre en gra, els claus, el llorer, una mica de farigola i la sal grossa, ompliu-ho d'aigua freda fins que quedi tot ben cobert, poseu-ho a foc fort i feu-ho bullir. Un cop arrenqui el bull, passeu-ho a foc lent, escumeu-ne les impureses i deixeu-ho bullir lentament fins que la carn dels cargols quedi cuita, aproximadament uns 10 minuts. Tot seguit, passeu els cargols a un recipient amb l'ajuda d'una escumadora, passeu el brou resultant pel colador i deixeu refredar els cargols dins del brou sense verdures.

Finalment, poseu la sal grossa en una llauna, repartiu-hi els cargols amb l'obertura cap amunt, napeu amb oli cada cargol per tal que penetri dins la closca i sofregeixi la carn, i poseu-ho al forn a 220 graus durant 5 minuts

I ja per acabar, serviu els cargols calents, amb la closca, com si fossin els cargols de terra, amb una mica d'oli d'herbes a la boca de cada cargol.