Carbonada de vedella

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Casa Bach

INGREDIENTS

  • 1 kg de llata de vedella
  • 1 kg de cebes
  • 1/2 l de cervesa negra
  • 1 copeta de vi ranci
  • farina i oli
  • sal i pebre
  • aigua o brou
  • herbes aromàtiques: llorer, orenga, farigola Per a l'agredolç:
  • aigua
  • 1 cullerada de sucre
  • 2 cullerades de vinagre

PREPARACIÓ

Salpebreu la carn, enfarineu-la i quan l'oli de la paella estigui calent fregiu-la fins que quedi ben daurada. Reserveu-la.
Tot seguit, coeu la ceba uns 15 minuts i després afegiu-hi el manat d'herbes, la nou moscada, el vi ranci i la cervesa negra; remeneu-ho i deixeu que redueixi. Aleshores incorporeu-hi la carn, aboqueu-hi el brou o l'aigua i deixeu que cogui dunant 1 hora aproximadament. Mentrestant comenceu a fer l'agredolç: poseu l'aigua i una mica de sucre en una paella calenta i remeneu-lo fins que es faci caramel. Afegiu-hi el vinagre i després de remenar-ho aboqueu-ho dins la cassola. Espereu 10 minuts i ja podreu emplatar. Podeu acompanyar-ho amb unes patates bullides i una mica de julivert per donar-hi color.