Carbassó amb pollastre

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Rocío Cifuentes (funcionària de Castellbisbal)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 carbassons mitjans
  • 2 cebes de Figueres
  • 2 pits de pollastre
  • 4 grans d'all
  • 280 g de formatge emmental ratllat
  • 4 c/s d'orenga
  • 2 c/c de comí
  • 500 g de tomàquet natural
  • sal, pebre i oli

PREPARACIÓ

Per començar, talleu els carbassons per la meitat, emboliqueu-los amb paper de film, feu uns forats al film amb una forquilla i poseu-los al microones durant 6-7 minuts a màxima potència. Passat aquest temps, traieu el carbassó del microones, desemboliqueu-lo, deixeu-lo refredar, buideu amb una cullera l'interior del carbassó, reserveu les barquetes de carbassó buit i reserveu també la polpa en un plat.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli calent, fregiu la ceba tallada a dauets i els alls picats. Quan agafin color, afegiu-hi el pollastre, també tallat a daus, doneu-hi unes voltes i deixeu-ho enrossir tot junt. Quan estigui tot dauradet, poseu-hi la polpa del carbassó, deixeu-ho coure 5 minutets, afegiu-hi el tomàquet ratllat, salpebreu-ho tot i deixeu-ho coure durant 20 minuts. Tot seguit, apagueu el foc, incorporeu-hi l'orenga i el comí i barregeu-ho bé.

Finalment, agafeu les barquetes dels carbassons que havíeu reservat, farciu-les amb el pollastre, espolseu-hi el formatge emmental pel damunt i gratineu-les al forn, prèviament preescalfat a 180 graus, durant 5 minutets o fins que el formatge sigui ros.

I ja per acabar, ja podeu emplatar les barquetes.