Carbassó amb pollastre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Rocío Cifuentes (funcionària de Castellbisbal)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Per a hipertensos
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 carbassons mitjans
- 2 cebes de Figueres
- 2 pits de pollastre
- 4 grans d'all
- 280 g de formatge emmental ratllat
- 4 c/s d'orenga
- 2 c/c de comí
- 500 g de tomàquet natural
- sal, pebre i oli
PREPARACIÓ
Per començar, talleu els carbassons per la meitat, emboliqueu-los amb paper de film, feu uns forats al film amb una forquilla i poseu-los al microones durant 6-7 minuts a màxima potència. Passat aquest temps, traieu el carbassó del microones, desemboliqueu-lo, deixeu-lo refredar, buideu amb una cullera l'interior del carbassó, reserveu les barquetes de carbassó buit i reserveu també la polpa en un plat.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli calent, fregiu la ceba tallada a dauets i els alls picats. Quan agafin color, afegiu-hi el pollastre, també tallat a daus, doneu-hi unes voltes i deixeu-ho enrossir tot junt. Quan estigui tot dauradet, poseu-hi la polpa del carbassó, deixeu-ho coure 5 minutets, afegiu-hi el tomàquet ratllat, salpebreu-ho tot i deixeu-ho coure durant 20 minuts. Tot seguit, apagueu el foc, incorporeu-hi l'orenga i el comí i barregeu-ho bé.
Finalment, agafeu les barquetes dels carbassons que havíeu reservat, farciu-les amb el pollastre, espolseu-hi el formatge emmental pel damunt i gratineu-les al forn, prèviament preescalfat a 180 graus, durant 5 minutets o fins que el formatge sigui ros.
I ja per acabar, ja podeu emplatar les barquetes.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli calent, fregiu la ceba tallada a dauets i els alls picats. Quan agafin color, afegiu-hi el pollastre, també tallat a daus, doneu-hi unes voltes i deixeu-ho enrossir tot junt. Quan estigui tot dauradet, poseu-hi la polpa del carbassó, deixeu-ho coure 5 minutets, afegiu-hi el tomàquet ratllat, salpebreu-ho tot i deixeu-ho coure durant 20 minuts. Tot seguit, apagueu el foc, incorporeu-hi l'orenga i el comí i barregeu-ho bé.
Finalment, agafeu les barquetes dels carbassons que havíeu reservat, farciu-les amb el pollastre, espolseu-hi el formatge emmental pel damunt i gratineu-les al forn, prèviament preescalfat a 180 graus, durant 5 minutets o fins que el formatge sigui ros.
I ja per acabar, ja podeu emplatar les barquetes.