Carbassa farcida

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Núria Cervera (comptable de Castelldefels)
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Ingredients ecològics per a 4 persones:
  • 1 carbassa rodona
  • 1 ceba
  • 4 alls
  • 1 carbassó
  • 1/2 kg de pit de pollastre
  • sal
  • pebre
  • julivert
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, amb un ganivet gros talleu el cap de la carbassa a la manera d'un barret. Aquest cap de la carbassa us farà de tap més endavant. Feu-hi una obertura per on hi ficareu la cullera de servir. Després, amb l'ajuda d'una cullera i d'un ganivet buideu la carbassa, llenceu les llavors, però reserveu la carcassa i talleu la polpa a daus petits.

A continuació, peleu i talleu a trossets petits la ceba, els alls i el carbassó i reserveu-ho per separat. Seguidament, talleu a tires petites els pits de pollastre, salpebreu-les i, en una paella amb una mica d'oli, fregiu-les. Quan estiguin daurades, retireu-les de la paella i reserveu-les.

Tot seguit, en la mateixa paella de les tires, fregiu els alls i la ceba. Un cop estiguin daurats, incorporeu-hi la polpa de la carbassa tallada, el carbassó, una mica de julivert picat, una mica de sal i de pebre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure uns minuts

Quan les verdures siguin cuites, afegiu-hi les tires de pit de pollastre i deixeu-ho fent xup-xup durant uns 5 minuts.

I ja per acabar, aboqueu-ho tot dins la carbassa buida, tapeu-la amb la tapa i fiqueu la cullera de servir en el forat que hi heu fet.