Caragols estofats amb sípia

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Morell

INGREDIENTS

  • 4 sípies
  • 1/2 kg de caragols vinyals
  • 1 ceba grossa
  • 1 pebrot verd
  • 1/2 bitxo
  • 1 got de tomàquet triturat
  • 1/2 fulla de llorer
  • 1 branqueta de farigola
  • 1 cullerada de cafè
  • pebre negre en gra
  • un rajolí de brandi
  • 2 grans d'all
  • julivert
  • oli d'oliva
  • sal Per a la picada:
  • 10 ametlles torrades
  • 2 grans d'all mig fregits
  • 1 llesca de pa mig fregida
  • 2 nous
  • 1/4 de l d'aigua mineral

PREPARACIÓ

En una cassola amb una mica d'oli, poseu-hi la ceba picada, el pebrot tallat petit, el llorer, la farigola, el pebre, el bitxo, l'all, el julivert i la sèpia tallada.
Tapeu la cassola i deixeu-ho coure tot plegat durant 7 o 8 minuts, tot procurant de remenar-ho sovint. A continuació, afegiu-hi els caragols, un raig de conyac i el tomàquet rallat, i feu-ho coure 7 o 8 minuts més. Mentrestant, prepareu una picada amb els alls, la sal, les atmetlles, les nous i una llesca de pa fregit. Deixateu-la amb una mica d'aigua mineral. Quan tingueu la picada a punt, aboqueu-la a la cassola i saleu-ho. Un cop hagi arrencat el bull, coeu-ho 8 o 10 minuts més. Ja fora del foc, deixeu-ho reposar durant 30 minuts. Serviu-ho en una cassola de fang.