Capsetes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Rosa Balsebre
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Forn de Baix
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
Les ametlles son fruites seques riques en vitamina E i greixos saludables del tipus poliinsaturats, nutrients importants per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 25 capsetes:
- 400 g d'ametlla marcona
- 400 g de sucre
- 6 clares d'ou
- essència de llimona (esperit de llima)
PREPARACIÓ
Per començar, talleu les ametlles a trossos amb un ganivet, poseu-les en una safata i deixeu-les torrar al forn durant 10 minuts.
Mentre les ametlles es refreden fora del forn, poseu les clares i el sucre en un bol i munteu-les a punt de neu fort amb unes varetes elèctriques. Quan estiguin muntades, afegiu-hi l'essència de llimona i les ametlles (ja fredes), barregeu-ho bé, ompliu els motlles de paper amb la barreja, poseu-los en una safata i deixeu-los coure al forn, prèviament preescalfat, a 140 graus durant una hora. Si mentre s'estan coent veieu que es comencen a daurar per sobre, tapeu la safata amb un paper de forn, perquè aquests dolços és bonic que quedin blancs.
I ja per acabar, deixeu-les refredar i ja podeu servir les capsetes.
Mentre les ametlles es refreden fora del forn, poseu les clares i el sucre en un bol i munteu-les a punt de neu fort amb unes varetes elèctriques. Quan estiguin muntades, afegiu-hi l'essència de llimona i les ametlles (ja fredes), barregeu-ho bé, ompliu els motlles de paper amb la barreja, poseu-los en una safata i deixeu-los coure al forn, prèviament preescalfat, a 140 graus durant una hora. Si mentre s'estan coent veieu que es comencen a daurar per sobre, tapeu la safata amb un paper de forn, perquè aquests dolços és bonic que quedin blancs.
I ja per acabar, deixeu-les refredar i ja podeu servir les capsetes.