Capó del Prat rostit amb escaldums

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Drolma

INGREDIENTS

  • 1 capó de 3 a 3'5 kg
  • 8 aletes de pollastre
  • 4 pedrers
  • 4 potes de gallina
  • 3 pastanagues
  • 3 cebes
  • 5 tomàquets madurs
  • 8 escalunyes
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 porro
  • 1 tija d'api
  • 2 l d'oli d'oliva
  • 1 branca de farigola
  • 8 fulles de llorer
  • 1 polset de canyella
  • 1 l de brou d'aviram
  • concentrat de tomàquet
  • sal i pebre negre Per a la picada:
  • el fetge del capó
  • avellanes torrades
  • 1 llesca de pa torrat
  • 1 brot de julivert

PREPARACIÓ

En primer lloc, salpebreu els talls de capó i les escalunyes.
Poseu en una paella els alls, la ceba, la pastanaga i els tomàquets. Incorporeu-hi el capó i cobriu-lo amb uns dos litres d'oli. Poseu-hi també llorer i farigola. Coeu-ho al forn durant dues hores i mitja a uns 170 graus. Salpebreu els escaldums i poseu-los en una cassola i després tireu-hi les escalunyes. Deixeu-ho sofregir i afegiu-hi el tomàquet concentrat. Quan el tomàquet estigui sofregit, traieu el fetge i aboqueu-hi el brou d'aviram. Deixeu-ho coure mentre prepareu una picada amb julivert, 4 o 5 avellanes, el fetge, mitja llesca de pa i part del brou de la cocció. Incorporeu-la a la cassola. Uns minuts després, ja podreu servir el capó amb els escaldums i la salsa.