Capó del Prat rostit amb escaldums
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Drolma
INGREDIENTS
- 1 capó de 3 a 3'5 kg
- 8 aletes de pollastre
- 4 pedrers
- 4 potes de gallina
- 3 pastanagues
- 3 cebes
- 5 tomàquets madurs
- 8 escalunyes
- 1 cabeça d'alls
- 1 porro
- 1 tija d'api
- 2 l d'oli d'oliva
- 1 branca de farigola
- 8 fulles de llorer
- 1 polset de canyella
- 1 l de brou d'aviram
- concentrat de tomàquet
- sal i pebre negre Per a la picada:
- el fetge del capó
- avellanes torrades
- 1 llesca de pa torrat
- 1 brot de julivert
PREPARACIÓ
En primer lloc, salpebreu els talls de capó i les escalunyes.
Poseu en una paella els alls, la ceba, la pastanaga i els tomàquets. Incorporeu-hi el capó i cobriu-lo amb uns dos litres d'oli. Poseu-hi també llorer i farigola. Coeu-ho al forn durant dues hores i mitja a uns 170 graus. Salpebreu els escaldums i poseu-los en una cassola i després tireu-hi les escalunyes. Deixeu-ho sofregir i afegiu-hi el tomàquet concentrat. Quan el tomàquet estigui sofregit, traieu el fetge i aboqueu-hi el brou d'aviram. Deixeu-ho coure mentre prepareu una picada amb julivert, 4 o 5 avellanes, el fetge, mitja llesca de pa i part del brou de la cocció. Incorporeu-la a la cassola. Uns minuts després, ja podreu servir el capó amb els escaldums i la salsa.
Poseu en una paella els alls, la ceba, la pastanaga i els tomàquets. Incorporeu-hi el capó i cobriu-lo amb uns dos litres d'oli. Poseu-hi també llorer i farigola. Coeu-ho al forn durant dues hores i mitja a uns 170 graus. Salpebreu els escaldums i poseu-los en una cassola i després tireu-hi les escalunyes. Deixeu-ho sofregir i afegiu-hi el tomàquet concentrat. Quan el tomàquet estigui sofregit, traieu el fetge i aboqueu-hi el brou d'aviram. Deixeu-ho coure mentre prepareu una picada amb julivert, 4 o 5 avellanes, el fetge, mitja llesca de pa i part del brou de la cocció. Incorporeu-la a la cassola. Uns minuts després, ja podreu servir el capó amb els escaldums i la salsa.