Capó del Prat farcit

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Gerard Solís
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Racó, Sant Climent de Llobregat

INGREDIENTS

  • 1 capó
  • 100 g de carn magra
  • 100 g de salsitxa
  • 50 g de pinyons
  • 50 g de prunes
  • 50 g de panses
  • 2 clares d'ou
  • 1 got de vi ranci
  • 1 got de conyac
  • pa ratllat
  • oli d'oliva
  • 2 cullerades de llard
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per fer el farcit, en un bol bateu les clares d'ou, afegiu-hi la salsitxa i la carn magra tallades en trossets,
els pinyons, les prunes, les panses i el pa ratllat i remeneu-ho tot fins que quedi ben lligat.

A continuació, farciu el capó, prèviament desossat, cosiu-lo i lligueu-lo amb un cordill. Després, cobriu-lo amb l'oli i el llard i rostiu-lo al forn en una safata. Quan estigui a mitja cocció, afegiu-hi el conyac i el vi ranci i tapeu-lo amb paper d'alumini. Quan ja estigui rostit, traieu-li el cordill, talleu-li les ales i talleu el capó a rodanxes.

I ja per acabar, emplateu els talls i salseu-los amb el suc de la cocció.