Capó de Nadal amb gambes

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Esther Pagès
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Roca, Esponellà

INGREDIENTS

  • 1 capó
  • 4 cebes mitjanes
  • 3 tomàquets
  • 8 gambes vermelles
  • 1/2 l de fumet de peix
  • Per a la picada:
  • 1 gra d'all
  • 8 ametlles torrades
  • 1 presa de xocolata (opcional)
  • oli i sal

PREPARACIÓ

Talleu el capó en octaus, saleu-lo i enrossiu-lo en una cassola amb l'oli ben calent.
Fregiu les gambes pelades en una paella amb oli. Només volta i volta.

Mentrestant, sofregiu la ceba picada en una paella amb oli. Quan estigui rossa, poseu-hi el tomàquet triturat i els caps de les gambes i deixeu-ho sofregir. Després, tritureu-ho i passeu-ho pel colador xinès. Tot seguit, poseu aquest sofregit en una cassola i afegiu-hi el capó i el fumet. Rectifiqueu de sal i deixeu-ho coure tot junt durant una hora i mitja. A continuació, afegiu-hi la picada d'ametlla i all, i la xocolata. Deixeu-ho coure durant 5 minuts més.

I ja per acabar, emplateu el capó amb la salsa i guarniu el plat amb les gambes.