Capipota amb rovellons

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Solà
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bodega Sepúlveda, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 kg de capipota
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba
  • 5 grans d'all
  • 6 tomàquets
  • rovellons naturals o en conserva
  • llorer, farigola, romaní
  • pebre negre en gra i mòlt
  • sal
  • oli d'oliva verge
  • 1 copa de brandi/conyac
  • 1 culleradeta de pebre vermell

PREPARACIÓ

Per fer la samfaina, sofregiu els alls picats i la ceba picada en una paella amb oli. Quan agafin color, afegiu-hi el pebrot verd i el pebrot vermell picats i remeneu-ho.
Quan el pebrot s'estovi, tireu-hi els tomàquets triturats, el llorer, la farigola, el romaní, la sal, el pebre i el llorer. Deixeu-ho coure tot a foc lent.

A continuació, poseu el brou, la samfaina i el capipota tallat i el pebre en gra en una cassola. Deixeu-ho coure tot a foc lent durant una hora. Després, afegiu-hi el pebre vermell, el conyac i els rovellons. Feu-ho coure a foc lent durant 20 minuts i ja podreu emplatar-ho.