Canh chua (Sopa vietnamita agrepicant) - Vietnam

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Cal Governador, Borrassà

INGREDIENTS

  • brou de peix
  • pinya
  • tomàquet madur
  • brots de soja
  • llagostins
  • pebrot verd
  • alfàbrega

PREPARACIÓ

Prepareu aquesta sopa en bols individuals.
Poseu a cada bol uns bocins de tomàquet madur, una mica de pinya, un trosset de peix, un llagostí pelat i tallat de llarg, unes quantes tires fines de pebrot verd, uns quants brots de soja i una mica de bitxo.
Escaldeu els ingredients de cada bol amb un parell o tres de cullerots del brou de peix que heu d'haver preparat abans amb el peix que tingueu a mà, ceba, all i polpa de tamarinde.
Si no teniu temps, o no voleu tenir tanta feina, podeu fer servir un brou vietnamita dels que es venen ja preparats.
Segons la Margarita, la sogra de la Monica, el seu gust és molt fidel al casolà.
Abans de servir els bols de sopa a taula, guarniu-los amb una mica d'alfàbrega trinxada.