Canetó estofat

INGREDIENTS

  • canetó (ànec)
  • escalunyes
  • pastanaga
  • porro
  • poma
  • farcellet de taronja, farigola i romaní
  • sal
  • fetge de l?ànec
  • festucs
  • grans de pebre
  • marduix

PREPARACIÓ

Enrossim els ossos de l?ànec en una cassola sense oli. Quan estiguin fetes hi posem les verduretes i la fruita trossejada. Hi afegim un farcellet. Ho fem suar tot plegat. I al final hi afegim un tomàquet a daus. Quan estigui tot ben marcat per fer brou, hi afegim l?aigua fins que ho cobrim.Prenem la cuixeta d?ànec i li traiem la part restant del greix, però no del tot. Marquem les cuixes en una paella sense oli. Després les afegim a la cassola amb el brou on s?acabaran de fer en una hora i mitja aproximadament. Retirem les cuixes. Colem el brou amb un colador i el reservem. Degreixem el brou. I ara fem una picada. Posem el fetge en una paella amb oli i ho salpebrem amb sal i marduix. Posem uns festucs al morter amb els grans de pebre. Hi afegim el fetge amb el marduix i ho piquem tot.Abans d?emplatar, posem en una paella les cuixes de l?ànec i hi afegim la picada humitejada amb una mica de brou. Emplatem amb una mica de pinya passada per la planxa i ho banyem tot plegat amb la salsa.