Canelons de rovellons

  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuiner: Josefina Vilajosana, de Montmajor (Berguedà)
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • 500 g de carn picada (vedella/porc)
  • 500 g de rovellons
  • 12 làmines de pasta de canelons
  • 1 ceba gran
  • 50 g de formatge ratllat
  • mantega
  • oli d'oliva
  • all
  • julivert
  • Per a la beixamel:
  • 60 g de farina
  • 120 g de mantega
  • 400 g de llet
  • 1 pessic de nou moscada
  • Sal

PREPARACIÓ

1. Renteu els rovellons ben nets i talleu-los en quatre trossos.
2. Bulliu la pasta dels canelons amb abundant aigua salada durant uns 15 minuts.
Un cop acabada la cocció, retireu la pasta del foc i deixeu-la refredar damunt d'un drap de cuina.
3. Mentrestant, en una paella poseu la carn picada de porc (o de vedella) a sofregir, amb una mica de sal i pebre i, seguidament, afegiu-hi la ceba picada i deixeu que cogui tot plegat.
4. En una altra paella fregiu els rovellons amb una mica d'oli. Deixeu que s'evapori l'aigua i afegiu-hi un pessic de sal i l'all i el julivert trinxats.
5. Un cop cuit piqueu la carn i els rovellons amb el túrmix i ja tindreu el farcit a punt.
6. Prepareu una beixamel amb la farina, la mantega, la llet, un polsim de sal i una
mica de nou moscada.
7. Farciu els canelons amb el preparat i col·loqueu-los en una safata untada amb
una mica de mantega i farina. Cobriu-los amb la beixamel i escampeu el formatge
ratllat pel damunt.
8. Gratineu-los al forn i ja els teniu llestos.