Canelons de pollastre de pagès

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Can Jubany, Calldetenes (Osona)

INGREDIENTS

  • 1 pollastre de pagès
  • 300 g de cansalada del coll
  • 3 cebes de Figueres
  • 1 fulla de llorer
  • alls pelats
  • 1 branqueta de farigola
  • 10 tomàquets pelats i sense llavors
  • 80 cl de conyac
  • 100 cl de vi ranci
  • 80 g de llet
  • 100 g de molla de pa
  • plaques de pasta fresca
  • 200 g de formatge parmesà
  • 80 g de mantega
  • sal i pebre
  • oli oliva verge
  • tòfona
  • Per a la beixamel:
  • 1 l de llet
  • 40 g de mantega
  • 40 g de farina
  • sal, pebre i nou moscada

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb una mica d'oli poseu el pollastre, tallat a trossos i salpebrat, la cansalada tallada a daus, la ceba tallada a la juliana, el tomàquet tallat a quarts, la farigola, el llorer i els alls i deixeu-ho sofregir una estona.

Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el conyac i el vi ranci i deixeu-ho coure fins que quedi ben rostit.

Seguidament, retireu de la cassola la cansalada, la ceba, el tomàquet i el pollastre i reserveu-ho. A continuació, desosseu el pollastre, torneu a posar els ossos a la cassola on l'heu rostit, cobriu-ho amb aigua, tapeu-ho i deixeu-ho coure a foc molt suau fins que quedi una salsa ben reduïda.

Per fer la beixamel, poseu en un bol la llet, la mantega, la farina, la sal, el pebre i la nou moscada i tritureu-ho amb el túrmix.

Tot seguit, poseu en un bol la molla de pa, la llet, el tomàquet, la ceba, el pollastre picat i la cansalada picada i remeneu-ho bé amb una forquilla. Després, poseu la barreja en una màniga pastissera, poseu-la sobre les plaques de pasta fresca ja escaldades, emboliqueu-les, emplateu-les, cobriu-les amb la beixamel, el formatge ratllat i una mica de mantega i deixeu-les gratinar al forn.

I ja per acabar, salseu els canelons amb la salsa reduïda dels ossos de pollastre i guarniu el plat amb una mica de tòfona ratllada.
Anar al contingut