Canelons de peix i marisc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Els pescadors
INGREDIENTS
- 250 g de lluç en una peça
- 250 g de rap en una peça
- 250 g de gambes
- 250 g de musclos de roca
- 250 g de cloïsses
- plaques de canelons
- 1 escalunya
- 100 g de formatge ratllat parmesà
- 1 copa de brandy
- sal i oli Per a la beixamel:
- 1 l de llet
- pebre blanc
- nou moscada
- farina
- mantega
PREPARACIÓ
Comenceu aquest plat preparant la beixamel. Tot i que la beixamel es pot elaborar de moltes maneres, us en presentem la versió més clàssica.
Poseu una mica de mantega en una paella, i un cop fosa, afegiu-hi la farina, remeneu-ho fins que s'hagi cuit una mica, i a continuació, aneu-hi tirant la llet i aneu remenant fins que us quedi una pasta ben homogènia. Salpebreu, poseu-hi nou moscada, i si us hi ha quedat algun grumoll, passeu la beixamel pel colador xinès. D'altra banda, bulliu les plaques de canelons amb aigua, sal i oli, perquè no quedin enganxades. Tingueu en compte que la pasta no ha de bullir gaire, per evitar que no es trenqui quan la manipuleu. Un cop cuita, deixeu-la refredar. Per fer el farcit dels canelons, daureu l'escalunya trinxada en una paella amb una mica d'oli. Talleu el peix a daus i afegiu-lo a l'escalunya. Poseu-hi també els musclos i les cloïsses, prèviament bullits. Deixeu-ho coure una mica, i flamegeu-ho amb el brandy. Quan l'alcohol ja s'hagi reduït, aboqueu-hi unes cullerades de beixamel per donar consistència al farcit. 2 o 3 minuts després, ja tindreu el farcit a punt. Tot seguit, ompliu les plaques de canelons amb el farcit. Poseu una mica de beixamel al fons d'una safata, col·loqueu-hi els canelons al damunt, cobriu-los amb més beixamel i amb el formatge ratllat. Gratineu-los al forn durant 5 minuts.
Poseu una mica de mantega en una paella, i un cop fosa, afegiu-hi la farina, remeneu-ho fins que s'hagi cuit una mica, i a continuació, aneu-hi tirant la llet i aneu remenant fins que us quedi una pasta ben homogènia. Salpebreu, poseu-hi nou moscada, i si us hi ha quedat algun grumoll, passeu la beixamel pel colador xinès. D'altra banda, bulliu les plaques de canelons amb aigua, sal i oli, perquè no quedin enganxades. Tingueu en compte que la pasta no ha de bullir gaire, per evitar que no es trenqui quan la manipuleu. Un cop cuita, deixeu-la refredar. Per fer el farcit dels canelons, daureu l'escalunya trinxada en una paella amb una mica d'oli. Talleu el peix a daus i afegiu-lo a l'escalunya. Poseu-hi també els musclos i les cloïsses, prèviament bullits. Deixeu-ho coure una mica, i flamegeu-ho amb el brandy. Quan l'alcohol ja s'hagi reduït, aboqueu-hi unes cullerades de beixamel per donar consistència al farcit. 2 o 3 minuts després, ja tindreu el farcit a punt. Tot seguit, ompliu les plaques de canelons amb el farcit. Poseu una mica de beixamel al fons d'una safata, col·loqueu-hi els canelons al damunt, cobriu-los amb més beixamel i amb el formatge ratllat. Gratineu-los al forn durant 5 minuts.