Canelons de llamàntol i verdures

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Francesc López
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Casino Lloret (Dafne), Lloret de Mar

INGREDIENTS

  • 400 g de llamàntol
  • 15 g de mantega
  • 20 g d'escalunyes
  • 200 g de ceba
  • 200 g de xampinyons
  • 200 g de carbassó
  • 3 fulles d'alfàbrega
  • 1/2 dl de nata
  • mostassa
  • 1 cullerada de conyac
  • 12 plaques de canelons Per a la salsa:
  • 100 g de pastanagues
  • 150 g de ceba
  • 150 g de tomàquet
  • 40 g de mantega
  • 250 g de nata
  • 1 cap de llamàntol
  • conyac
  • oli
  • sal
  • cebollí

PREPARACIÓ

Per començar, sofregiu la ceba i l'escalunya picada en un cassó amb oli ben calent.
Després, afegiu-hi la sal, els xampinyons laminats i el carbassó. Quant tot estigui ben cuit, retireu-ho del cassó i deixeu-ho escórrer. En el mateix cassó, poseu-hi la mantega, el llamàntol cuit trossejat, l'alfàbrega i el conyac i deixeu-ho reduir. Tot seguit, incorporeu-hi la nata líquida i la mostassa, i deixeu-ho coure 2 minuts. A continuació, barregeu les verdures amb el llamàntol i tritureu-ho amb un túrmix fins que tingui la consistència d'un farcit de canelons tradicional. I ja per acabar, munteu els canelons amb la pasta que prèviament haureu bullit. Emplateu els canelons i acompanyeu-los amb una salsa que prèviament haureu preparat infusionant durant dues hores a foc baix un sofregit, un cap de llamàntol i una mica de nata i després, triturant-ho.
Anar al contingut