Canelons de llamàntol amb pasta won ton
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carlos Alconchel
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Windsor, Barcelona
INGREDIENTS
- Pel farcit:
- 3 llamàntols bullits
- 8 fulls de pasta d'arròs
- 4 escalunyes
- 150 g de pastanaga
- 150 g de porro
- 25 ml de vi blanc
- 25 ml de crema de llet
- mantega
- Per a la salsa:
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 branca d'api
- 1 porro
- 1 patata
- 1 pebrot verd
- 1 cap d'alls
- 1 fulla de llorer
- els tres caps dels llamàntols
- 4 grans de pebre negre
- 1 raig de brandi
- 50 ml d'oli d'oliva
- pebre vermell dolç
- sal
- tomàquets
- Per guarnir
- germinats de porro
- ruca
- shiso
PREPARACIÓ
Per fer la salsa, en una cassola amb oli sofregiu la ceba, la pastanaga, l'api, el porro, el tomàquet, el pebrot, la patata (tot pelat i tallat a trossos), els alls, el llorer, el pebre negre i els caps dels llamàntols.
Quan estigui tot daurat, afegiu-hi el brandi i flamegeu-ho.
Seguidament, poseu-hi el pebre vermell dolç, cobriu-ho tot amb aigua, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure durant una hora.
Després, passeu-ho pel colador xinès i tritureu-ho tot amb el túrmix fins que aconseguiu una salsa ben fina.
Per fer el farcit, en una paella amb una mica de mantega sofregiu l'escalunya picada i la pastanaga i el porro tallats a la juliana a foc suau. Quan les verdures hagin quedat ben toves, afegiu-hi el vi blanc, remeneu-ho bé durant un parell de minuts, poseu-hi la crema de llet, torneu-ho a remenar i deixeu-ho reduir a foc suau.
Finalment, poseu-hi les potes del llamàntol picades i una mica de salsa, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
A continuació, en un cassó amb aigua bullint, sal i un raig d'oli, escaldeu la pasta d'arròs durant uns 30 segons i refredeu-la en un bol amb aigua i gel.
Tot seguit, farciu la pasta amb el cos del llamàntol tallat a rodanxes, poseu-hi una mica de farcit a sobre, enrotlleu la pasta donant-li forma de caneló, poseu-los en un plat i escalfeu-los al microones durant uns segons.
I ja per acabar, feu una base de salsa al centre del plat, poseu-hi els canelons a sobre i guarniu el plat amb un raig d'oli d'oliva i els germinats de porro, ruca i shiso.
Quan estigui tot daurat, afegiu-hi el brandi i flamegeu-ho.
Seguidament, poseu-hi el pebre vermell dolç, cobriu-ho tot amb aigua, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure durant una hora.
Després, passeu-ho pel colador xinès i tritureu-ho tot amb el túrmix fins que aconseguiu una salsa ben fina.
Per fer el farcit, en una paella amb una mica de mantega sofregiu l'escalunya picada i la pastanaga i el porro tallats a la juliana a foc suau. Quan les verdures hagin quedat ben toves, afegiu-hi el vi blanc, remeneu-ho bé durant un parell de minuts, poseu-hi la crema de llet, torneu-ho a remenar i deixeu-ho reduir a foc suau.
Finalment, poseu-hi les potes del llamàntol picades i una mica de salsa, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
A continuació, en un cassó amb aigua bullint, sal i un raig d'oli, escaldeu la pasta d'arròs durant uns 30 segons i refredeu-la en un bol amb aigua i gel.
Tot seguit, farciu la pasta amb el cos del llamàntol tallat a rodanxes, poseu-hi una mica de farcit a sobre, enrotlleu la pasta donant-li forma de caneló, poseu-los en un plat i escalfeu-los al microones durant uns segons.
I ja per acabar, feu una base de salsa al centre del plat, poseu-hi els canelons a sobre i guarniu el plat amb un raig d'oli d'oliva i els germinats de porro, ruca i shiso.