Canelons de fonda
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ester Pagès
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Can Roca, Esponellà
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 16 plaques de pasta de canelons
- 1 l de llet fresca
- 60 g de farina
- 25 g de formatge ratllat
- 40 g de mantega
- Per al farciment:
- 100 g de vedella d'estofar
- 200 g de coll de porc
- 1 cervell
- 1 fetge de pollastre
- 1 botifarra crua
- 2 tomàquets madurs
- 2 cebes mitjanes
- oli
- sal i pebre blanc
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en remull les plaques de pasta de canelons.
Per fer la beixamel, poseu la llet a bullir en un cassó. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi la farina i una mica de sal, remeneu-ho bé, i quan torni a arrencar el bull la beixamel ja estarà a punt.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba en juliana. Quan estigui rossa, poseu-la en una cassola juntament amb els tomàquets, prèviament escaldats, pelats i tallats a quarts, i reserveu-ho.
Tot seguit, en una paella amb oli fregiu la carn de vedella, de porc, el fetge, el cervell i la botifarra. Quan estigui tot ros, poseu-ho a la cassola de la ceba i el tomàquet, rectifiqueu-ho de sal i pebre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure al forn a foc suau durant dues hores. Després, passeu la carn, que ja estarà pràcticament desfeta, per la picadora, poseu-la en un bol, afegiu-hi una mica de beixamel i remeneu-la bé.
Finalment, farciu les plaques de pasta amb la carn picada, emboliqueu els canelons, poseu-ne 4 a cada plat, cobriu-los amb beixamel, poseu-hi formatge ratllat i uns dauets de mantega per sobre i gratineu-los al forn.
I ja per acabar, ja podeu servir els canelons gratinats.
Per fer la beixamel, poseu la llet a bullir en un cassó. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi la farina i una mica de sal, remeneu-ho bé, i quan torni a arrencar el bull la beixamel ja estarà a punt.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba en juliana. Quan estigui rossa, poseu-la en una cassola juntament amb els tomàquets, prèviament escaldats, pelats i tallats a quarts, i reserveu-ho.
Tot seguit, en una paella amb oli fregiu la carn de vedella, de porc, el fetge, el cervell i la botifarra. Quan estigui tot ros, poseu-ho a la cassola de la ceba i el tomàquet, rectifiqueu-ho de sal i pebre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure al forn a foc suau durant dues hores. Després, passeu la carn, que ja estarà pràcticament desfeta, per la picadora, poseu-la en un bol, afegiu-hi una mica de beixamel i remeneu-la bé.
Finalment, farciu les plaques de pasta amb la carn picada, emboliqueu els canelons, poseu-ne 4 a cada plat, cobriu-los amb beixamel, poseu-hi formatge ratllat i uns dauets de mantega per sobre i gratineu-los al forn.
I ja per acabar, ja podeu servir els canelons gratinats.