Canelons de faisà amb tòfona

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Boix de Peramola, Peramola (Lleida)

INGREDIENTS

  • 8 làmines de canelons
  • beixamel (1 l de llet, farina, nou moscada, sal i pebre)
  • 200 g de tòfones
  • 4 pits de faisà desossats
  • 200 g de carn magra de porc senglar
  • 200 g de vedella (o cérvol)
  • 2 cebes
  • 1/2 l de llet
  • sal, pebre i llorer
  • 100 g de cansalada viada
  • 1 got de vi ranci
  • farina

PREPARACIÓ

Primer de tot, daureu la ceba picada amb la cansalada viada en una paella. Mentrestant, salpebreu la carn (el porc senglar i el cérvol) i salteu-la en una paella amb l'oli calent.
Quan estigui rossa, incorporeu-la a la paella on heu daurat la ceba. Tot seguit, talleu els pits de faisà, salpebreu-los i salteu-los. Un cop cuits, poseu-los també a la cassola amb tota la resta. Remeneu-ho bé i regueu-ho amb el vi ranci, deixeu-ho reduir una mica i tireu-hi un pols de farina. Quan estigui ben desfeta, cobriu-ho amb la llet, poseu-hi sal i pebre, una fulla de llorer i deixeu-ho que cogui durant una hora i mitja. Trinxeu bé la carn fins que us quedi una pasta ben fina i reserveu-ho. D'altra banda, en un cassó amb aigua i sal, bulliu-hi la pasta dels canelons, i mentrestant talleu la tòfona ben fineta. Quan els canelons estiguin cuits podeu començar a muntar el plat. Sobre la base dels canelons col·loqueu-hi la tòfona i pel damunt la pasta de la carn, emboliqueu-ho. Per emplatar poseu una base de beixamel i al damunt els canelons, napeu-ho amb beixamel, poseu-ho al forn durant 2 minuts a 200 graus i ja estarà a punt de servir.
Anar al contingut