Canelons de cranc de riu
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hotel Siqués, Besalú
INGREDIENTS
- 400 g de cranc de riu
- 400 g de rap
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 porro
- sal i pebre
- nou moscada
- farina
- safrà
- fumet de peix
- oli d'oliva
- 100 g de mantega
PREPARACIÓ
En primer lloc, separeu els caps de les cues de cranc i reserveu els canelons en un bol amb una mica d'aigua.
Prepareu també un fumet de peix amb els caps de cranc. Per a fer el sofregit, daureu la ceba tallada ben petita en una paella amb oli. Quan estigui a punt, afegiu-hi la pastanaga i el porro, tallats a dauets. Un cop tot s'hagi estovat, tireu-hi el rap tallat a daus i les cues de cranc pelades. Remeneu-ho, salpebreu-ho i deixeu que vagi fent. Mentrestant, prepareu un ros: foneu la mantega en una cassola, i després poseu-hi la farina. Uns minuts després, tireu-hi el fumet. Aneu-ho remenant fins que quedi ben dissolt. Deixeu-ho reduir. A continuació, rectifiqueu de sal i pebre el sofregit i poseu-hi safrà i nou moscada. Remeneu-ho. Ompliu els canelons amb el farcit i napeu-los amb la salsa. Acabeu el plat al forn i decoreu-lo amb caps de cranc.
Prepareu també un fumet de peix amb els caps de cranc. Per a fer el sofregit, daureu la ceba tallada ben petita en una paella amb oli. Quan estigui a punt, afegiu-hi la pastanaga i el porro, tallats a dauets. Un cop tot s'hagi estovat, tireu-hi el rap tallat a daus i les cues de cranc pelades. Remeneu-ho, salpebreu-ho i deixeu que vagi fent. Mentrestant, prepareu un ros: foneu la mantega en una cassola, i després poseu-hi la farina. Uns minuts després, tireu-hi el fumet. Aneu-ho remenant fins que quedi ben dissolt. Deixeu-ho reduir. A continuació, rectifiqueu de sal i pebre el sofregit i poseu-hi safrà i nou moscada. Remeneu-ho. Ompliu els canelons amb el farcit i napeu-los amb la salsa. Acabeu el plat al forn i decoreu-lo amb caps de cranc.