Canelons de ceps i rovellons

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Canelons de ceps i rovellons
  • (per a 2 persones)
  • Per a l'oli confitat:
  • 1 gra d'all
  • 1 escalunya
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 1 tomàquet
  • farigola
  • pebre vermell mòlt
  • 6 escamarlans grossos
  • 100 g rovelló botó
  • 100 g cep botó
  • pebre
  • 1 gra d'all
  • 2 fulles de llorer
  • creps de pasta d'arròs

PREPARACIÓ

1.Traiem la pell i la part de la terra dels ceps i dels rovellons; els tallem en quatre trossos.

2.En una paella hi posem una mica d'oli perquè s'escalfi. L'aromatitzem: li posem unes fulles de llorer, uns grans de pebre i un gra d'all, i hi afegim els bolets tallats.

3.Agafem els caps dels escamarlans i els partim per la meitat, els posem en una paella amb bastant oli i deixem que es vagin rostint. Quan estiguin ben daurats hi afegim la llet i, abans que es cremi, l'escalunya i a continuació el porro, que hem tallat ben petits.

4.Abaixem el foc, hi afegim la pastanaga i esperem que tot plegat es vagi rostint.

5.Quan gairebé estigui, hi tirem mitja culleradeta de pebre vermell mòlt i el tomàquet tallat petitet i sense llavors.

6.Rehidratem les creps de pasta d'arròs en un bol amb aigua durant tres minuts.

7.Quan ja tinguem el tomàquet cuit a la cassola, hi aboquem l'oli fred perquè es vagi confitant.

8.Als bolets hi tirem una altra part d'oli amb una mica d'aigua. Ho deixem fer tres minuts més, i ho traiem del foc perquè es refredi. Quan el bolet es refreda treu tota l'aigua. Separem els bolets del líquid de cocció i els reservem. Els salem una mica.

9.Comencem a batre el líquid de cocció dels bolets fins que es vagi muntant i tinguem un pil-pil, veureu que fàcil que és gràcies a la gelatina dels bolets. No l'hem d'escalfar gaire.

10.Estenem les creps de pasta d'arròs a sobre d'un drap de cuina una mica humit i comencem a posar-hi el farciment de bolets. Pleguem la làmina i anem retallant el que ens sobra amb un ganivet.

11.Escalfem una planxa amb una mica d'oli. Hi posem les cues d'escamarlans, perquè quedin ben cuites.

12.Posem els canelons vint segons al microones.

13.I ja ho podem emplatar: primer els canalons, i a sobre unes cues d'escamarlans.

14.Piquem cibulet i n'hi posem una mica al pil-pil que hem fet. N'aboquem una mica per sobre del caneló i de les cues d'escamarlans. Hi afegim uns brins de cibulet i unes fulletes de farigola per decorar, una mica de sal de Maldon, i ja ho tenim!