Canelons d'alvocat, salmó i tomàquet amb oli de coriandre

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marina Roca (10 anys)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 2 tomàquets madurs
  • 2 alvocats madurs, pelats i sense pinyol
  • 100 g de salmó (llom net)
  • 1 ceba tendra (neta a punt per tallar)
  • 1 manat de coriandre fresc
  • 1 dl d'oli d'oliva extra verge
  • 1/2 llimona
  • pinyons torrats
  • 1 cullerada de maionesa
  • salsa de soja
  • flors de mostalloles (opcional)

PREPARACIÓ

Per començar, escaldeu els tomàquets en una olla amb aigua bullent, refredeu-los en un bol amb aigua i gel, peleu-los, talleu-los a daus i reserveu-los.
A continuació, talleu la ceba tendra a daus petits, reserveu-la, talleu el salmó a daus i reserveu-lo també.
Per fer l'oli de coriandre, en un vas de túrmix, poseu-hi el coriandre tallat a trossets, l'oli d'oliva i unes gotes de suc de llimona, tritureu-ho i reserveu-ho.
Després, en un bol barregeu el salmó, el tomàquet, la ceba tendra, una mica d'oli de coriandre, una cullerada de maionesa i una mica de salsa de soja, perquè quedi tot ben amanit.
Tot seguit, talleu làmines fines dels alvocats amb l'ajuda d'un pelador i col·loqueu les làmines sobreposades sobre un paper film. Finalment, poseu-hi al damunt i de llarg la barreja de salmó i tomàquet i enrotlleu-ho com si fos un caneló.
I ja per acabar, talleu el caneló en tres peces, emplateu-lo, amaniu-lo amb l'oli de coriandre i guarniu el plat amb els pinyons i les flors de mostalloles.