Canelons amb crema de tòfones
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Gaig
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Gaig, Barcelona
INGREDIENTS
- pasta de canelons
- carn del coll de vedella
- magre de porc
- 1 ceba
- 2 alls
- fetge gras
- sal i oli
- 1 got de vi ranci
- aigua
- formatge de Parma
- salsa beixamel (50 g de mantega, 50 g de farina, 1 l de llet, sal, pebre, nou moscada)
- Per a la crema de tòfones:
- nata
- tòfona en conserva
- brou de gallina
PREPARACIÓ
Rostiu la carn de vedella i de porc en una cassola amb oli a foc suau.
Quan estiguin rosses, afegiu-hi la ceba tallada i els alls pelats. Quan tot estigui ben daurat, afegiu-hi el vi ranci i deixeu-ho coure fins que s'evapori. Finalment, rectifiqueu-ho amb aigua i deixeu-ho acabar de coure.
A continuació, daureu en una paella calenta sense oli els talls de fetge gras i després, afegiu-los a la cassola del rostit. Deixeu-ho coure tot junt durant un minut. Tot seguit, piqueu les carns amb una picadora.
Per fer els canelons, estireu la pasta de canelons ja bullida, poseu-hi una mica de farcit a dins amb l'ajuda de la màniga pastissera i enrotlleu-los. Després, poseu els canelons en una plata de forn, poseu-hi la beixamel i el formatge de Parma ratllat per sobre i gratineu-los al forn.
Mentrestant, poseu en una paella el brou de gallina, la nata i la tòfona picada. Deixeu-ho reduir fins que quedi una crema ben espessa.
I ja per acabar, emplateu la crema de tòfona i col·loqueu-hi els canelons a sobre.
Quan estiguin rosses, afegiu-hi la ceba tallada i els alls pelats. Quan tot estigui ben daurat, afegiu-hi el vi ranci i deixeu-ho coure fins que s'evapori. Finalment, rectifiqueu-ho amb aigua i deixeu-ho acabar de coure.
A continuació, daureu en una paella calenta sense oli els talls de fetge gras i després, afegiu-los a la cassola del rostit. Deixeu-ho coure tot junt durant un minut. Tot seguit, piqueu les carns amb una picadora.
Per fer els canelons, estireu la pasta de canelons ja bullida, poseu-hi una mica de farcit a dins amb l'ajuda de la màniga pastissera i enrotlleu-los. Després, poseu els canelons en una plata de forn, poseu-hi la beixamel i el formatge de Parma ratllat per sobre i gratineu-los al forn.
Mentrestant, poseu en una paella el brou de gallina, la nata i la tòfona picada. Deixeu-ho reduir fins que quedi una crema ben espessa.
I ja per acabar, emplateu la crema de tòfona i col·loqueu-hi els canelons a sobre.