Canelons amb crema de tòfones

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carles Gaig
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Gaig, Barcelona

INGREDIENTS

  • pasta de canelons
  • carn del coll de vedella
  • magre de porc
  • 1 ceba
  • 2 alls
  • fetge gras
  • sal i oli
  • 1 got de vi ranci
  • aigua
  • formatge de Parma
  • salsa beixamel (50 g de mantega, 50 g de farina, 1 l de llet, sal, pebre, nou moscada)
  • Per a la crema de tòfones:
  • nata
  • tòfona en conserva
  • brou de gallina

PREPARACIÓ

Rostiu la carn de vedella i de porc en una cassola amb oli a foc suau.
Quan estiguin rosses, afegiu-hi la ceba tallada i els alls pelats. Quan tot estigui ben daurat, afegiu-hi el vi ranci i deixeu-ho coure fins que s'evapori. Finalment, rectifiqueu-ho amb aigua i deixeu-ho acabar de coure.

A continuació, daureu en una paella calenta sense oli els talls de fetge gras i després, afegiu-los a la cassola del rostit. Deixeu-ho coure tot junt durant un minut. Tot seguit, piqueu les carns amb una picadora.

Per fer els canelons, estireu la pasta de canelons ja bullida, poseu-hi una mica de farcit a dins amb l'ajuda de la màniga pastissera i enrotlleu-los. Després, poseu els canelons en una plata de forn, poseu-hi la beixamel i el formatge de Parma ratllat per sobre i gratineu-los al forn.

Mentrestant, poseu en una paella el brou de gallina, la nata i la tòfona picada. Deixeu-ho reduir fins que quedi una crema ben espessa.

I ja per acabar, emplateu la crema de tòfona i col·loqueu-hi els canelons a sobre.