Canelonets de verdures tardanes

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Ignasi Camps
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Ca la Laia, Cantonigròs

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 ceba de Figueres
  • 100 g de tomàquet ratllat
  • 1 albergínia
  • 1 carbassó
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 100 g de formatge de Maó sec ratllat.
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre
  • sucre
  • Per a la beixamel:
  • 50 g de mantega
  • 50 g de farina d'espelta
  • 1/2 l de llet desnatada
  • nou moscada
  • sal
  • pebre
  • Per a la pasta del caneló:
  • 150 g de farina
  • 300 g d'aigua
  • 2 ous
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per fer la samfaina, talleu a daus petits totes les hortalisses: l'albergínia (sense pelar), el carbassó (sense pelar), el pebrot vermell i el pebrot verd. Seguidament, fregiu-les en una paella amb oli. Quan estiguin dauradetes, escorreu-les, reserveu-les i, a la mateixa paella, sofregiu la ceba picada. Quan s'hagi enrossit, poseu-hi el tomàquet ratllat, rectifiqueu-ho de sal, pebre i sucre i deixeu-ho coure una estona. Quan estigui tot ben confitat, afegiu-hi les hortalisses, deixeu-ho coure durant uns 10 minuts, retireu-ho del foc i reserveu-ho.

Per fer la pasta del caneló, en un got de batedora, poseu-hi l'aigua, la farina, els ous, la sal i el pebre i barregeu-ho tot amb la batedora. Després, prepareu una paella antiadherent al foc, unteu-la amb oli, esteneu-hi la pasta segons la mida del caneló que vulgueu, gireu-la i retireu-la del foc.

Per fer la beixamel lleugera, foneu la mantega en un cassó. Quan estigui fosa, afegiu-hi la farina, deixeu que es torri una mica, incorporeu-hi la llet freda a poc a poc, poseu-hi la nou moscada, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho bullir, a foc lent, sense parar de remenar-ho durant 10 minuts.

A continuació, poseu la samfaina sobre la pasta del caneló, emboliqueu-lo, aneu col•locant els canelons en una safata, aboqueu-hi la beixamel pel damunt, afegiu-hi el formatge ratllat i poseu-ho a gratinar al forn durant 10 minuts.

I ja per acabar, ja podeu servir els canelons amb la safata.