Canelonets de verdures tardanes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ignasi Camps
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Ca la Laia, Cantonigròs
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 ceba de Figueres
- 100 g de tomàquet ratllat
- 1 albergínia
- 1 carbassó
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 100 g de formatge de Maó sec ratllat.
- oli d'oliva
- sal
- pebre
- sucre
- Per a la beixamel:
- 50 g de mantega
- 50 g de farina d'espelta
- 1/2 l de llet desnatada
- nou moscada
- sal
- pebre
- Per a la pasta del caneló:
- 150 g de farina
- 300 g d'aigua
- 2 ous
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Per fer la samfaina, talleu a daus petits totes les hortalisses: l'albergínia (sense pelar), el carbassó (sense pelar), el pebrot vermell i el pebrot verd. Seguidament, fregiu-les en una paella amb oli. Quan estiguin dauradetes, escorreu-les, reserveu-les i, a la mateixa paella, sofregiu la ceba picada. Quan s'hagi enrossit, poseu-hi el tomàquet ratllat, rectifiqueu-ho de sal, pebre i sucre i deixeu-ho coure una estona. Quan estigui tot ben confitat, afegiu-hi les hortalisses, deixeu-ho coure durant uns 10 minuts, retireu-ho del foc i reserveu-ho.
Per fer la pasta del caneló, en un got de batedora, poseu-hi l'aigua, la farina, els ous, la sal i el pebre i barregeu-ho tot amb la batedora. Després, prepareu una paella antiadherent al foc, unteu-la amb oli, esteneu-hi la pasta segons la mida del caneló que vulgueu, gireu-la i retireu-la del foc.
Per fer la beixamel lleugera, foneu la mantega en un cassó. Quan estigui fosa, afegiu-hi la farina, deixeu que es torri una mica, incorporeu-hi la llet freda a poc a poc, poseu-hi la nou moscada, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho bullir, a foc lent, sense parar de remenar-ho durant 10 minuts.
A continuació, poseu la samfaina sobre la pasta del caneló, emboliqueu-lo, aneu col·locant els canelons en una safata, aboqueu-hi la beixamel pel damunt, afegiu-hi el formatge ratllat i poseu-ho a gratinar al forn durant 10 minuts.
I ja per acabar, ja podeu servir els canelons amb la safata.
Per fer la pasta del caneló, en un got de batedora, poseu-hi l'aigua, la farina, els ous, la sal i el pebre i barregeu-ho tot amb la batedora. Després, prepareu una paella antiadherent al foc, unteu-la amb oli, esteneu-hi la pasta segons la mida del caneló que vulgueu, gireu-la i retireu-la del foc.
Per fer la beixamel lleugera, foneu la mantega en un cassó. Quan estigui fosa, afegiu-hi la farina, deixeu que es torri una mica, incorporeu-hi la llet freda a poc a poc, poseu-hi la nou moscada, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho bullir, a foc lent, sense parar de remenar-ho durant 10 minuts.
A continuació, poseu la samfaina sobre la pasta del caneló, emboliqueu-lo, aneu col·locant els canelons en una safata, aboqueu-hi la beixamel pel damunt, afegiu-hi el formatge ratllat i poseu-ho a gratinar al forn durant 10 minuts.
I ja per acabar, ja podeu servir els canelons amb la safata.